Корнелия Нинова: Никога коалиция с ГЕРБ

 Корнелия Нинова: Никога коалиция с ГЕРБ

Като гост на предаването „Денят с Георги Любенов“ по БНТ 1, Нинова обяви, че коалиция с ГЕРБ е невъзможна и това са груби лъжи и манипулации. По темата за подкрепата за Румен Радев, тя отново не отговори конкретно. За Навални, Нинова каза, че това било вътрешен проблем на Русия.

Днес в предаването „Денят с Георги Любенов“, политически гост бе Корнелия Нинова. Лидерът на БСП подчерта, че цел на партията е да е първа политическа сила. „Факт е, че ние сме единствената партия, която може да промени модела на управлението“, категорична бе тя.

Относно извънпарламентарната опозиция, която се е отправила към парламента, Нинова заяви, че там има хора с къса памет, защото докато от БСП са останали твърда опозиция през последните 4 години, сред новите върли противници на ГЕРБ, имало доста лица, свързани с тях, включително бивши министри в кабинети на ГЕРБ. В този аспект, Нинова разчитала на паметта на хората.

За възможните партньори на БСП в парламента, Нинова каза, че не желае коалиции, а просто обединение върху общата цел, която е демонтирането на модела Борисов, но засега поради лично его или други причини, много от опозиционерите не пожелали обединение да се случи.

За твърдението на Елена Йончева, че БСП се готви да управлява с ГЕРБ, лидерът на БСП каза, че това е гигантска манипулация и лъжа. Тя намекна, че авторите на подобен род послания са именно хората, в чиито глави отсега се върти идеята за широка коалиция с участието на ГЕРБ. Нинова щяла да се допита до хората, за да затвърди пред обществото това, в което е сигурна: никога коалиция с ГЕРБ.

Относно подкрепата за Румен Радев, която БСП все още не е дала, Корнелия Нинова подчерта, че с Президента нямат никакъв конфликт и различия, и даже напротив, те го подкрепяли във всяко негово вето. Самата тя нямало да се кандидатира за президент, но отново не отговори директно на въпроса дали след изборите подкрепата ще бъде дадена. Вместо това, тя отклони темата, завявайки, че сега е време да се говори за номинации на кандидати за депутати.

За отношението ѝ към политиката на България към Северна Македония, Нинова заяви, че ще брани българските национални интереси. За „случаят Навални“, лидерът на БСП подчерта, че това било вътрешен проблем на Русия.

В края на участието си, Корнелия Нинова обобщи, че е необходима висока избирателна активност и призова всички да се обединят върху това, въпреки очевидните опити на управляващите, включително чрез плашенето на хората с трета вълна на коронавируса, избирателната активност да е възможно най-ниска.

Avatar photo

Имате Думата

https://imatedumata.com

Подобни публикации