Метрото МУ пропадна

 Метрото МУ пропадна

Думата обобщаваща края на управлението на ГЕРБ очевидно е пропадане.

Точно 5 месеца трябваха на третия метродиаметър, за да бъде включен в безкрайния списък от провали на ГЕРБ. Точно така, 5 месеца след откриването му, третият диаметър пропадна между станции „Театрална“ и „Хаджи Димитър“, което налага преустановяване на движението към Ж.К.Хаджи Димитър поне за седмица.

Напомняме ви, че третият лъч на софийското метро бе открит в края на август 2020 г., след близо година забавяне. Оправданията за неспазените срокове бяха обичайните – труден терен, лошо време и всякакви стандартни за Столична община причини, които се вкарват в оборот при всеки ремонт, ремонт на ремонта, или тяхното забавяне. Така или иначе, и това начинание завършва с фиаско, фиаското, което се превърна в запазена марка на ГЕРБ.

От „Метрополитен“ ЕАД се лаконични в обясненията си, като съобщават, че проблемът е с релсите и е технически. От организацията „Спаси София“ обаче разпространиха запис, на който ясно се чува, че един от машинистите уведомява пътниците, че те трябва да слязат, тъй като влакът не може да продължи, поради пропадане на пътя.

От „Спаси София“ информират, че строител на участъка е небезизвестната фирма Трейс, която е получила 75 млн. лв. за работата си. Същата фирма, която построи магистрала Тракия между Чирпан и Стара Загора, по която караме с 90км/ч, която ремонтира пътя за Своге, където загинаха 20 човека. Това е онази фирма, която построи и западната дъга на СОП, която многократно пропадаше, бул. Дондуков, който стана на вълни, Тодор Каблешков, където закъснението в пъти надвиши срока, бул. Витоша, чиито плочки не спряха да хлопат, … Но за всичко това Фандъкова и ГЕРБ оставаха слепи и санкции нямаше.

В заключение. Само в рамките на няколко седмици, това е поредното пропадане на обект, тържествено открит по времето на ГЕРБ. Не сме забравили дупките по автомагистрала „Тракия“, които бяха „отмити“ от дъжда, нито скалата на пътя за Рилския манастир, нито пропадането на тротоара при Медицинска академия, ремонтиран именно по време на изграждането на третия метродиаметър.

Въобще, в залеза на ГЕРБ обобщаваща дума е само една – пропадане.

Avatar photo

Имате Думата

https://imatedumata.com

Подобни публикации