Протест пред БНТ срещу Костадин Ангелов

 Протест пред БНТ срещу Костадин Ангелов

В 205-ти ден от протестите, хората поискаха оставката на Костадин Ангелов, докато в студиото на „Панорама“, той се държеше като верния питбул на Бойко Борисов, но не и като здравен министър.

Нестихващият протест срещу корумпираното и негодно управление продължи и тази вечер. Малко след 20 ч., хората окупираха пространството пред БНТ, където днес гост на предаването „Панорама“, бе министърът на здравеопазването Костадин Ангелов.

Протестиращите подходиха креативно и по-скоро с чувство за хумор към министъра, по-известен с визуалните си подобрения и присадена коса, отколкото с дейността си в Министерството на здравеопазването. Те му бяха подготвили лекарска чанта пълна с… червила и грим.

Духовит гражданин с усмивка коментира, че министърът трябва да е пристигнал още преди 19 ч., за да могат гримьорите на националната телевизия да го гримират и фризират достатъчно добре, за да изпълнят „високите“ му изисквания.

Въпреки комичното начало на протеста, хората не спестиха обвиненията си към българската здравна система, напомняйки за месец ноември, когато хората умираха буквално в линейки и пред болници, лишени от възможността да получат адекватна лекарска помощ.

Те заявиха, че здравният министър е некадърен, некомпетентен и зависим и поискаха неговата незабавна оставка, заради тоталната му неспособност да се справи със здравната криза.

Ренета Инджова обяви, че Костадин Ангелов ще бъде кандидат – депутат на ГЕРБ, което е наградата за неговото послушание. Тя беше категорична, че данните за тестове, заболели и изследвания са манипулирани и съвсем скоро всичко прикрито ще бъде изяснено.

Междувременно, Костадин Ангелов успя да влезе през задния вход на БНТ. В студиото на „Панорама“ той се държа нагло и видимо изнервено, въпреки любезните и предварително преговорени въпроси, които изживяващият се като журналист Бойко Василев му задаваше.

Сякаш, за да докаже твърдението на Ренета Инджова, Ангелов влезе в неколкократни пререкания на висок тон и с фалцет с другия гост, Явор Божанков от БСП, защитавайки управлението на Борисов като насъскан питбул. На единствения конкретен въпрос, дали ще става депутат, верният защитник на Борисов отговори, че сега не му е времето да отговаря.

Случайни зрители, станали свидетели на водевила коментираха, че няма нищо по-тъжно от това театрално, скучно и зле направено интервю.

След края на поредното беззъбо и приспиващо издание на „Панорама“, Костадин Ангелов отново избяга от протестиращите, панически изнизвайки се през един от страничните входове на сградата.

Avatar photo

Имате Думата

https://imatedumata.com

Подобни публикации