Огромни протести срещу „мерките“ на правителството се подготвят за събота

 Огромни протести срещу „мерките“ на правителството се подготвят за събота

Множество организации се включват в безпрецедентно обединение срещу непоследователните мерки на правителството.

Тази събота ще се проведе безпрецедентен протест срещу неадекватните мерки на правителството, които успяха да вбесят дори десетината останали негови привърженици. Множество организации и партии се обединяват в „Световен поход на свободата“, чиято цел е да върне свободата на българите, превърнати в роби на здравните власти през последната година.

Походът е част от събития, които ще се проведат тази събота в целия свят, всички насочени срещу безобразното управление на кризата с коронавируса и безкрайната игра на затваряне и отваряне в световен мащаб, която никой не понася повече.

Първи в съботния ден ще протестират от гражданското обединение „Протести 2021“, започвайки от 10:30 сутринта. В 12 часа техния протест ще се влее в основния Световен Поход на Свободата, който започва от пилоните на НДК. Към протеста ще се присъединят и множество опозиционни партии, като ПП „Възраждане“ дори са пуснали събитие на същото място и със същия част. Протестиращите ще обиколят центъра на София е ще спрат на площад „Света Неделя“, като се заканват да не си тръгнат преди отмяна на мерките.

Очаква се, протестът срещу новите рестрикции на така наречения щаб, за който някои твърдят, че обслужва чисто партийни интереси, да бъде подкрепен и от служители и собственици на затворените за пореден път ресторанти, молове, фитнеси, игрални зали и други, тъй като те не могат да оцелеят повече, ако затворят отново. „За разлика от Ричард Алибегов, нас не са ни возили в джипката на Борисов“, коментират ядосани ресторантьори.

Искането на всички протестиращите ще бъде едно – стоп на мерките и рестартиране на държавата, което да доведе до функционирането ѝ в нормален режим.

Avatar photo

Имате Думата

https://imatedumata.com

Подобни публикации