Мария Лалева: Старото време затвори

 Мария Лалева: Старото време затвори

Вярвам, че старото време затвори. Никоя птица не е полетяла преди да е счупила черупката си.

Има едно качество у човеците, което ще уважавам винаги. Това е мъжеството и упоритостта да не се отказваш, дори когато осъзнаваш, че има огромни шансове да не успееш. Не говорим за надежда, тя може и да те излъже. Говорим за вяра и убеденост, че промяната е неизбежна, че е в наши ръце. И че е време да покажем колко сме много и най-вече, че нас не ни е страх.

Преди време казах, че най-големите ни победи са тези над разпознатите ни страхове. Вярвам в такава победа. Точно толкова силно, колкото вярвам, че старото време затвори, че мигът да се излюпим от черупката на илюзията за своята безпомощност и че нищо не зависи от нас, е дошъл. Никоя птица не е полетяла преди да е счупила черупката си. Просто трябва да вярваш в небето.

Дори и да не дойдете на 13 януари, знайте, че там на площада едни човеци ще продължават да вярват в единството на нашето общество, ще се борят за него, защото са осъзнали, че България заслужава да я обичаме. И да се обичаме един друг, въпреки различията си.

Дори и да не дойдете, моля, споделяйте събитието на 13 януари 2021 г. от 11.00 часа на стените си. Медиите мълчат, но ние сме длъжни да говорим. За да ни има. България също. Нова, с нови хоризонти, ново небе и нови хора. Ние сме тези нови хора, всички ние, но по-дейни, по-вярващи, по-осъзнати и по-единни от вчера. Вчера не съществува. Кои избираме да сме днес? И имаме ли ново утре. Ние избираме.

Avatar photo

Имате Думата

https://imatedumata.com

Подобни публикации