Двама протестиращи отиват на съд заради конфликта на Румънското посолство от лятото

 Двама протестиращи отиват на съд заради конфликта на Румънското посолство от лятото

25-годишния Георги Георгиев и 32-годишния Стоян А. ще бъдат съдени за хулиганство, а Георгиев и за повреждане на колата на Елена Мицева.

Шест месеца след като Елена Мицева, придружавана от двете си невръстни деца се опита да прегази протестиращи по време на блокада на кръстовището на Румънското посолство, вместо нея, двама от протестиращите отиват на съд. Това са 32-годишният Стоян А. и 25-годишният Георги Георгиев.

Напомняме ви, че на 17 август 2020 г., Елена Мицева се вряза в протестиращите, които бяха затворили кръстовището при Румънското посолство. Жената беше във видимо неадекватно състояние. Първо, тя слезе от колата си и разговаря с протестиращите, след което се качи в нея и буквално се опита да ги прегази. По време на настъпилото меле, предното стъкло на нейния автомобил беше счупено.

Оказва се, през цялото това време никой не си е направил труда да провери психическото състояние на жената, нито да я обвини в опит за предумишлено убийство, каквото е в същността си деянието, което тя извърши във вечерта на 17 август. Държавната агенция за закрила на детето също се направи на глуха и сляпа по случая, като не пожела да се сезира по отношение на факта, че с поведението си Мицева може да е застрашила живота и здравето на двете си малки деца.

За сметка на това, прокуратурата не е жалила сили и средства, за да се занимава с протестиращите. Според държавното обвинение децата на Мицева са се уплашили и разплакали, а Георгиев е блъскал колата пред тях, след което се е оттеглил и се е слял с тълпата. Така той се сдобива с обвинение за хулиганство и повреждане на колата на Мицева, докато Стоян А. е обвинен само в хулиганство.

Интересно е защо държавното обвинение не действа с такова настървение и по отношение на водачката на лекия автомобил, който по едно чудо не уби някой от намиращите се на кръстовището граждани.

Avatar photo

Имате Думата

https://imatedumata.com

Подобни публикации