Репресираният журналист Стоян Тончев написа отворено писмо до Борисов

 Репресираният журналист Стоян Тончев написа отворено писмо до Борисов

Който не може да носи отговорност за управлението си, няма право да управлява България!

Журналистът Стоян Тончев, на който се случиха чудовищни неща (побой, преследване, прокуроски произвол) по времето на Борисов, написа отворено писмо до него. В писмото си, Тончев припомни на въпросния за ужасяващите неща, които са му се случили по време на управлението на загрижения за Навални обитател на МС.

Публикуваме пълния текст:

Борисов скача срещу Путин в подкрепа на Алексей Навални, не защото му пука за Навални, а за да демонстрира пред новата администрация на САЩ какъв евроатлантик е. Само че администрацията на Байдън е наясно с чертежите и договорките с Тръмп за политическа индулгенция за него (Борисов) и Шиши.

Същото може да се каже и за Цветанов, но в случая на него ще му е още по-трудно като председател на ПП „Републиканци за България“, когато в САЩ на власт вече е Демократическата партия.

Всъщност, Борисов днес изпозлва Навални не само за да се разграничи от Путин и режима му, на комуто построи „Руски поток“ в България с парите на българските и европейските данъкоплатци, но и да предзивика президента Радев.

Борисов, мен, както и други журналисти, ни репресираха, преследват и пребиваха при твоето управление, по време на твоето премиерстване и при твоите вътрешни министри и прокурори! И това е известно в Европа и САЩ! Само за справка ще ти припомня, че когато на власт бяха Пеевски/Доган и Станишев, никой не ме е закачал, въпреки че съм бил изключително критичен и към тях. Включително и в телевизията, в която работих тогава. И още нещо: тогава вътрешен министър беше Цветлин Йовчев, на когото си позволявах да пиша официални писма с неофициален груб тон, на които не само ми отговаряше, а и веднага действаше!! Боко!

Ето това е проблемът – че ти си пионка и докато си на власт всички, включително и ти, си правите каквото искате с опозиционните журналисти. Защото отговорността е твоя, а на останалите, които захранваш (и управляват в сянка), защото си зависим, не им пука. Когато са ДПС официално във властта, тогава са много внимателни към журналистите, не си ли забелязал?!

И още нещо Борисов! През 2016 година бях поръчан от общински съветник на ДПС – обезобразен, изпочупен, с комоцио, метални скоби на устата, хранещ се през сламка, станал 64 килограма, с разбито лице и импланти в него до сега. Твоят вътрешен министър Румяна Бъчварова не разкри престъплението – нито извършители, нито поръчители.

През 2020 г., отново в твоя мандат, срещу мен се направи опит за второ покушение заради журналистическото ми разследване за действащ висш магистрат, а МВР, управлявано от теб, не ме защити, а напротив – опита се да ме изкара психически нездрав. Случаят отново има международен отзвук, знеш.

Та, така Борисов. Който не може да носи отговорност за управлението си, няма право да управлява България! ОСТАВКА!

Стоян Тончев (Stoyan Tonchev), автор в Биволъ и издател на Либерта

Avatar photo

Имате Думата

https://imatedumata.com

Подобни публикации