Протестът в неделя – Обзор (снимки)

 Протестът в неделя – Обзор (снимки)

Неделният митинг – протест се състоя под мотото „Да им кажем довиждане!“

В 214-тия ден от нестихващите протести срещу обитателя на Министерски съвет Бойко Борисов и неговия колега Иван Гешев, протестиращите се събраха в „триъгълника на властта“ малко след 16 ч. под мотото „Да им кажем довиждане!“.

Протестът бе зареден с много позитивно настроение и премина без никакви безредици. Традиционно, речи изнесоха емблемите на гражданското недоволство – Рената Инджова и отец Дионисий. Те и двамата изразиха увереност, че в момента в България тече подмяна, а не промяна и предстоящите избори няма да променят с нищо политическата и обществена картина.

Росен Миленков от „Референдуми за справедливост“ обяви датата на следващия голям протест. Той ще е напълно различен от досегашната форма, защото ще се проведе пред дома на Бойко Борисов в Банкя, в събота 13-ти февруари от 11 часа.

Росен Миленков

Реч произнесе и изключителната баба Стойна, която се прочу покрай хирургично точните си и непримирими думи, които трогнаха цяла България. Тя заяви, че ако трябва ще се влачи до протеста, докато го има, защото не може да се примири с всичко, което Бойко Борисов е причинил на родината.

След 19 ч., протестиращите изслушаха химна и тръгнаха на шествие по софийските улици. Те се отправиха по бул.Дондуков към паметника на капитан Петко Войвода, за да му поднесат венец в знак на почит и уважение. На 7-ми февруари се отбелязва годишнина от смъртта на легендарния български революционер, посветил живота си на освобождението на беломорските българи.

По-късно протестът посети сградата на „Информационно обслужване“, което според тях е готово да манипулира изборите в такава насока, че да запази политическото статукво и след предстоящите избори. След това протестиращите отидоха на Орлов мост, където протестът завърши.

Avatar photo

Имате Думата

https://imatedumata.com

Подобни публикации