Петър Кърджилов отива на съд за хулиганство, заради професионална скандалджийка!

 Петър Кърджилов отива на съд за хулиганство, заради професионална скандалджийка!

Лиляна Тасева, заради която са му повдигнати обвинения е стар провокатор и не за първи път е причина за телевизионен скандал.

Денят е 31 юли 2020, петък. Палатковите лагери все още не са разрушени, а Петър Кърджилов е в този на Орлов мост. Малко след 9 часа той влиза в конфронтация с възрастна жена с бастун. По думите на очевидци, тя посещава лагера, за да потърси сметка на протестиращите защо ѝ ограничават правото на свободно придвижване, но се държи агресивно, нападателно и непристойно.

Следва конфликт между жената и Кърджилов, който незнайно как попада в живия ефир на Нова телевизия, като по поръчка. По време на конфликта, жената се опитва да удари Кърджилов с бастуна си, след като силно афектиран той я залива с чаша вода и се опитва да я изгони. Тогава, вместо да задържи агресивната провокаторка, полицията задържа него… за 72 часа. След като е освободен, Кърджилов публикува скандални снимки, които доказват, че върху него е извършвано и полицейско насилие.

Срещу протестиращият са повдигнати обвинения за хулиганство, но малко по-късно съдът преценява, че хулиганството, в което Кърджилов е обвинен, не съставлява престъпление по смисъла на Наказателни кодекс.

До днес… когато Прокуратурата повдигна нови обвинения, силно напомнящи за политическа репресия. Ето какво пише в съобщение на ръководената от Гешев институция:

Днес, 22.01.2021 г., Софийска районна прокуратура предаде на съд обвиняемия П. К., на 37 г., за това, че извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителена дързост – извършено е по време на протест, в присъствието на граждани и полицейски служители, в центъра на столицата – престъпление по чл. 325, ал. 2, вр. ал. 1 от НК.

Но коя е възрастната скандалджийка, заради която сценарият се получи?

Истинското име на жената е Лиляна Тасева. Очевидно тя обича да лъже, защото пред медиите се представя за доктор. Всъщност е пенсионирана медицинска сестра, към която от Нова телевизия имат странен афинитет. Оказва се, жената не за първи път прави ефектни скандали в ефира на медията, след като е припозната като главен герой в един по-стар репортаж от 2012 г.

Във въпросния репортаж, тя обвинява служител на Центъра за градска мобилност в побой, след като той и негови колеги се опитали да вдигнат колата ѝ, паркирана в столичния квартал “Хаджи Димитър”:

“Господинът ме блъсна в една кална локва и ми изкрещя: “Ще те бия, ма!”

Нейната версия обаче, е била парирана още на момента, като въпросният служител показал медицинско свидетелство, че устната му е пукната и обяснил:

“Тя се увеси на колана на репатриращия автомобил и започна да ме ругае непрекъснато. Не съм блъскал госпожата”

Още тогава служителят е оневинен и от своя тогавашен началник Полина Асенова:

“Аз не мога да подложа на съмнение това, което е написал съдебният медик. Освен това как да кажа, че вдигаме избирателно коли, след като се възпрепятства работата на моите колеги. Аз не намирам, че моят колега е виновен”.

Така или иначе, на агресорката не са повдигнати обвинения, докато прокуратурата атакува Кърджилов с безмилостна ярост. Остава отворен въпросът, защо Гешев, или някой от неговите колеги не задейства цялата мощ на държавното обвинение и в други подобни ситуации.

През ноември миналата година, с особена дързост и застрашавайки живота на хора, Ангел Джамбазки, известен като евродепутат от ВМРО и хващан да шофира в нетрезво състояние, си позволи да облива протестиращи пред ВМРО с противопожарен маркуч и да ги замеря с бомбички.

Тогава, послушната полиция, дори не пожела да се качи при изтрещелия депутат, защото ако го беше сторила, щеше да се потвърди, че той е извършител на хулиганска проява, извършена с особена дързост и цинизъм, и застрашаваща човешки животи.

Смущаващо е и, че новината за обвиненията срещу Кърджилов, идва само 2 дни, след като държавното обвинение повдигна обвинения на двама протестиращи, през които друга агресорка се опита да премине с колата си.

Avatar photo

Имате Думата

https://imatedumata.com

Подобни публикации