ГЕРБ впрягат общинските служители в предизборната си кампания

 ГЕРБ впрягат общинските служители в предизборната си кампания

Вместо в полза на хората, кметовете и техните служители ще работят за кампанията на политическа партия.

Скандално писмо до кметовете на общини бе показано на страницата на „Отровното трио“. Писмото е изпратено от ГЕРБ Варна и гласи: Изпращам писмо от Кръстина Маринова от Пресцентъра. Молим веднага да го сведете до знанието на вашите ръководители. И да спазите указания срок /25.01.2021 г./ за получаване на обратна информация.

Към самото писмо е приложен файл със следното съдържание:

Уважаеми общински ръководители,

За много години отново! Здрава и победна година ви желая!
За предстоящата предизборна кампания е необходимо всеки един от вас с помощта на кметската администрация за подготви материал с реализираните проекти на територията на съответната община и села през последния мандат на правителството на Бойко Борисов и ГЕРБ с поне 4-5 хубави снимки.

Въпреки смяната на управлението през последните избори /като например в Провадия/*, също посочете по-големите проекти, които са осъществени. Ще помоля в текста да не се изреждат и описват проектите и отчетите, а да се посочи какви са резултатите от тях за хората, с какво подобряват живота им, защо е необходимо да се реализират.

Също така да се включат и последните средства по ПМС, които бяха отпуснати в края на миналата година – колко и за какви обекти, както и защо са необходими.

Благодаря предварително!
Надявам се до 10 дни да успеете.

Като автор на документа е посочена Кръстина Маринова. Справка в Google показва, че такава жена във Варна наистина има, но тя поне до началото на годината е била кореспондент на вестник „Труд“, а преди това координатор на Програма достъп до информация в Добрич и Варна.

*През 2019 г. кмет на Провадия става Жоро Илчев от ГЕРБ, който сменя тогавашния кмет Филчо Филев от БСП за България.

Avatar photo

Имате Думата

https://imatedumata.com

Подобни публикации