ГЕРБ с истеричен брифинг в отговор на изявлението на президента

 ГЕРБ с истеричен брифинг в отговор на изявлението на президента

От пресцентъра на ГЕРБ едва дочакаха изявлението да свърши, за да се включат с извънреден брифинг.

Ни в клин, ни в ръкав, 15 минути след края на изявлението на президента Румен Радев, ГЕРБ се включиха с почти истеричен брифинг. Явно едва дочакали включването, те минаха в директна атака, в която се говореше повече за президента, отколкото за изборите.

Тома Биков съобщи, че ГЕРБ няма да предложат или подкрепят промените, за които президентът настоява да бъдат направени в Изборния кодекс. След това той мина в директно нападение, заявявайки, че президентът „не е в състояние“ да живее в среда на консенсус.

Агресивното говорене бе допълнено от подхвърляния и недопустими забележки от страна на Георг Георгиев. Той попита „Кой именно дръпна конците, натисна копчето, чия дата всъщност е 4 април и каква разлика прави със седмица по-рано“. Георгиев предположи, че президентът не си е позволил да прочете Изборния кодекс или „малко международни актове“, и искал от ГЕРБ те да бъдат в разрез с всичко, което би направило изборите прозрачни и честни.

Георгиев изрази и силното си притеснение от факта, че на 4 април е католическият и арменски Великден, което можело да повлияе на изборите, нищо че България все пак е светска държава.

Avatar photo

Имате Думата

https://imatedumata.com

Подобни публикации