Жена, останала без доходи, попиля обитателя на МС

 Жена, останала без доходи, попиля обитателя на МС

Лъжите на Бойко Борисов бяха разобличени от писмо на една българска майка, останала без доходи, заради неадекватните му мерки.

Почти 2 месеца след затварянето на молове, фитнеси и ресторанти, десетките хиляди служители, останали без доходи, са получили едва по 24 лева помощ от държавата. Това става ясно от отворено писмо до обитателя на Министерски съвет от Аглика Герчева, майка на две деца, която близо 60 дни е без никакви доходи.

Публикуваме писмото без редакция:

Отворено писмо до министър председателя Бойко Борисов.

Г-н Борисов, Казвам се Аглика Герчева, на 39г, майка на две деца и Ви пиша във връзка със постоянните Ви гръмки изказвания как във пандемична и усложнена обстановка подпомагате хората и бизнеса. Сега ще Ви разкажа как реално стоят нещата през моите и през очите на още хиляди души в България.

Да започнем от 22.11.2020г когато се взе решение да затворите кафетата, ресторантите, моловете и всички бизнеси, които според Вас са основният източник на разрастване на вируса. Тогава гръмко заявихте, че рестрикциите са за три седмици. Е да, ама не – вече 62 дни не мога да упражня правото си да работя. Същото е и със съпругът ми – за съжаление и двамата сме в ресторантьорският бизнес. След три дни пак по всички телевизии слушах как отпускате милиони левове за подпомагане на всички браншове и хората работещи в тях засегнати от рестрикциите и как няма да има гладни хора за Коледа.

Отново да, ама не – за тези 62 дни попълних куп декларации, които работадателят ми съвестно занесе в съответните инстанции/ да не говорим, че съответните инстанции от незнание какво да правят го разиграваха с дни/ и резултатът е че получих на 30.12.2020г сумата от 24.00 лв/ обещетение за един работен ден от ноември/. Съпругът ми, както и хиляди други хора не са получили и това.

И да Ви кажа – благодарение на семейството си не бях гладна на Коледа, но децата ми останаха без подаръци. Сигурна съм, че някои хора са останали гладни, някои са останали без ток, други без лекарства.

В началото на тази седмица се зарадвах, че е дошло време да взема поне детските надбавки, които ми се полагат и които обикновенно на 15-то число получавам – е да, ама не! Поради неясни причини днес 20.01. все още ги няма. Благодарение на стахотната ни социална политика!

В крайна сметка – благодаря Ви за безкрайната помощ от 24.00 лв за 4- членно семейство/ разделена на 62 дни = 0.39 ст на ден/!

Няма да продължавам с това, че Вашето управление и прословутите Ви помощи почти убиха бизнеса на работодателите ми- бизнес, който са градили в продължение на 30г. И че поради тази причина вече не е сигурно дали ще се върна на работа!

В заключение ще Ви кажа – дано да спите спокойно, когато на съвестта Ви тежат хиляди съсипани живота, дано да прегръщате внуците си с мисълта, че някоя майка прегръща детето си и плаче от безсилие! Нямам нужда от Ковид-19 за да съсипе живота ми – Вие го направихте достатъчно успешно!!!

Avatar photo

Имате Думата

https://imatedumata.com

Подобни публикации