Местят реакторите от Белене в метростанция „Театрална“

 Местят реакторите от Белене в метростанция „Театрална“

Засега ще поберем два реактора, може да сместим и трети, обяви Бойко Борисов.

На извънредна пресконференция, която Бойко Борисов даде във Фейсбук по време на инспекция на поставяне на нов уличен стълб в село Вещица, той съобщи поредната страхотна новина, касаеща енергийната независимост на страната ни. Дни след като по тръбопровода „Балкански поток“, потече азерски газ с аромат на фурми и ванилия, премиерът ни зарадва с още една вълнуваща новост.

Местя аец-о от Белене в София. Ше го позиционирам в метростанция „Театрална“

Коментарът на най-успешния български политик дойде, след като баба Пена от село Вещица, разкритикува премиера, че вече няма къде да държи парите, които е спестила заради добавката от 50 лева към пенсията ѝ, и предложи да дари спестеното, за да се ремонтира авариралото софийско метро. Борисов обаче побърза да успокои жената:

Не бой се, ма. Вземи си по-големо ношно шкафче и си трупкай там, а метрото не го мисли. Цвета (б.р. Караянчева) предложи, и Данчето (б.р.Йорданка Фандъкова) се съгласи, на метростанцията да преместим реакторите от оня гьол в Белене.

Премиерът допълни, че след като под метростанцията внезапно се е появила река, по-дълбока и от Искъро, се е оказало, че мястото е идеално за охлаждането на турбините на ядрените реактори. Личната му астроложка Алена вече била направила хороскоп на станцията и била категорична, че на центъра на София е предопределено да се превърне в енергиен хъб на Европа.

Вече имаме готово помещение, дет ше ги сместим и двата, па може и трети да вземем, имаме водата отдолу, хладно е, а и има готова връзка с метрото.

Бойко Борисов констатира, че работниците от новата АЕЦ „Театрална“ лесно ще могат да стигат до работа, а на тръгване всеки от тях щял да може да изнася по една торба отработено гориво и така цикълът се затварял. „Строим най-евтините аецове у съюза“, категоричен бе премиерът.

След като се увери, че новият стълб за уличната лампа в центъра на Вещица е добре заварен, Борисов гордо заяви, че енергията за осветлението ще идва именно от АЕЦ „Театрална“.

Жителите на село Вещица изпратиха Борисов с аплодисменти, заради новата придобивка, а той на свой ред им обеща, че ако бюджетът позволява, скоро ще им сложи и крушка. „Вече съм го дал на Ананиев да види там колко ше струва лампата“, обобщи премиерът.

По-късно Борисов ще присъства на откриването на първия завод за индустриално рисуване на картини в България. Модерната инсталация ще е в състояние да произведе до 300 картини с лика на Борисов за час и ще покрива напълно нуждите на съвременното народно стопанство.

Репортер: Слива Николова

Avatar photo

Имате Думата

https://imatedumata.com

Подобни публикации