Румен Радев: Изборите ще се проведат на 4 април

 Румен Радев: Изборите ще се проведат на 4 април

В обръщение към народа президентът Румен Радев съобщи, че насрочва парламентарните избори на 4 април – седмица след първата възможна дата.

Както по-рано бе съобщено, президентът Румен Радев се обърна към нацията в 17:00 часа. Очаквано за мнозина, той съобщи, че е подписал указ за насрочване на парламентарните избори. Те ще се проведат на 4 април, което е само 7 дни след първата възможна дата – 28 март.

Румен Радев обяви, че въпреки проведените консултации, той е останал с убеждение, че държавата не е добре подготвена за изборите, а въпросителните остават много. Той заяви, че тези 7 допълнителни дни са, за да може провеждането на тези безпрецедентни избори в обстановка на пандемия да бъде достатъчно добре организирано.

Радев не спести критиките си към правителството на Борисов, включвайки в речта си и събитията от последните дни – наводненията, ремонтите и техните ремонти.

Насрочването на изборите идва след серия от консултации, които съвсем не минаха гладко. Цвета Караянчева отправи обвинение към президента, че внушава, че вотът няма да бъде честен, още преди неговото начало. Особено скандален бе Веселин Марешки, който посочи, че Радев е поредният “случайно попаднал” на “Дондуков”.

Avatar photo

Имате Думата

https://imatedumata.com

Подобни публикации