Гражданско сдружение „Демокрация и законност“ търси защитници на вота

 Гражданско сдружение „Демокрация и законност“ търси защитници на вота

Колкото повече контроли, толкова по-добре. Ако не желаете да се ангажирате политически като застъпник на партия или коалиция, от сдружението дават перфектната възможност – бъдете наблюдатели.

Изборите наближават, а с наближаването им нарастват и опасенията от възможни манипулации. От гражданско сдружение „Демокрация и законност“ също ще се включат в опазването на честните изборни резултати, но за разлика от досега обявените възможности, те ще разчитат на статута на наблюдателя в изборния процес.

Като наблюдател на изборния процес, вие ще имате следните права:

Наблюдателите имат право да присъстват на заседанията на избирателните комисии, при получаването на изборните книжа и материали и подготовката на помещенията за гласуване, в изборното помещение при откриването и закриването на изборния ден, по време на гласуването, при отварянето на избирателните кутии и при установяване на резултатите от гласуването, за което им се осигурява пряка видимост; при предаване на бюлетините, останалите книжа и материали на комисиите по чл. 287, ал. 7 от ИК; и на всички останали етапи от изборния процес.

Наблюдателите имат право да получат срещу подпис копие от протокола за избора с резултатите от гласуването в избирателната секция.

Наблюдателите имат право да подават жалби и сигнали за нарушения на изборния процес.

Ако желаете да бъдете наблюдател на гражданско сдружение „Демокрация и законност“, посетете ТОЗИ АДРЕС и попълнете необходимите данни, а от сдружението ще се свържат с вас за уточняване на подробностите.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Avatar photo

Имате Думата

https://imatedumata.com

Подобни публикации