Илиян Василев посочи защо датата на католическия Великден е проблемна за изборите

 Илиян Василев посочи защо датата на католическия Великден е проблемна за изборите

Макар и изключително нелогичен аргумент, при по-дълбок прочит се оказва, че католическият Великден наистина не е идеалният момент за избори за българите в чужбина.

Вчерашната констатация на членове на ГЕРБ, че е смущаващо, че изборите за нов парламент са насрочени в датата на католическия Великден, по-скоро предизвика присмех и иронични коментари, но се оказва, че ако беше обяснена по-ясно, констатацията има своите основания.

Бившият дипломат и настоящ енергиен експерт Илиян Василев посочи аргументите, които подкрепят тезата, че 4 април не е най-добрата дата за избори. Особено за българите в чужбина, които живеят в католически държави, и от които се очаква да дойде значителна част от опозиционния вот.

Ето целият коментар:

Не разбирам Румен Радев, като избере датата на католическия Великден за дата на изборите, допълнително утежнява ситуацията с гласуването на българите в чужбина. Това е игра в полза на статуквото, което отказва да въведе гласуване по пощата. БСП също се правят на ударени, егати опозицията.

Ето това беше ултимативното доказателство, че БСП не е опозиция, а интегрален елемент на статуквото, прообраз на коалицията която, заедно с тайния играч ДПС винаги е управлявала.

БСП е Статукво. Лъснаха им лицата, дори са против Радев и това трябва да бъде ясно на тези, които възнамеряват да гласуват за БСП на тези избори. Трябва да решат или Радев или тандема БСП с ГЕРБ ще подкрепят.

Вместо да вкарат готовия законопроект на ДБ за гласуване по пощата, те повтарят опорките на ГЕРБ. Затова дами и господа, ако не ви е ясно – анти-ГЕРБ коалицията естествено прераства в коалиция анти-ГЕРБ, БСП, ДПС, Патриоти.

И президентът Радев е част от тази анти-системна коалиция и е глупаво и безотговорно да се противопоставят участниците от тази коалиция едни на други.

Нинова е част от корупционната върхушка.

Законопроектът за гласуване по пощата бе налице преди месеци, защото беше ясно, че рискът от пандемията е огромен. Това време беше пропиляно заради тях, сега нямало време.

Avatar photo

Имате Думата

https://imatedumata.com

Подобни публикации