Приложението „Ти броиш“ вече е достъпно в магазините на Google и Apple

 Приложението „Ти броиш“ вече е достъпно в магазините на Google и Apple

„Ти броиш“ предлага пълната функционалност за осигуряване на паралелно преброяване в реално време.

От днес, приложението „Ти броиш“, чиято цел е да гарантира честното провеждане на парламентарните избори на 4. април, вече е официално достъпно в магазините на Google и Apple. Чрез разработената платформа, в края на изборния ден застъпниците ще могат да снимат протокола от избирателната секция, в която са изпратени и да го изпратят в автоматичния преброителен център, като данните от паралелното броене ще излизат почти веднага.

За да използвате приложението е необходимо да се регистрирате като застъпник на този адрес или като изпратите SMS с текст „участвам“ на телефон 108006. От Демократична България ще се свържат с вас, за да уточнят детайлите, след което ще ви изпратят и обучителни материали.

Самото приложение е лесно за работа и не изисква никакви специални познания. След като се регистрирате, въвеждайки необходимите данни, както е показано по-долу, трябва да потвърдите имейла си, като кликнете на линка получен на него.

Регистрационната форма в приложението „Ти броиш“

След като регистрацията ви е потвърдена, вече можете да влезете с вашия имейл адрес и парола. Визуализира се екран с три опции – Изпращане на протокол, Изпрати сигнал и Права и задължения. В секция „Изпрати сигнал“, можете да сигнализирате за всякакви нарушения по време на изборния ден. В секция „Права и задължения“ можете да прочетете кратък наръчник за това, какво се очаква от вас като застъпник. Най-важното, което трябва да знаете е, че като застъпник вие имате право да наблюдавате процеса на гласуване и броене на бюлетините и да подавате жалби пред СИК, РИК и ЦИК. Освен това, след преброяването, вие задължително трябва да получите копие от протокола с резултата от гласуването. Копието се прави от съответната Секционна избирателна комисия, която подпечатва и подписва всяка страница от него. Подписи се полагат от председателя, заместник – председателя и секретаря на съответната СИК.

В секцията „Изпращане на протокол“ се крие основната работа, която се очаква от вас да извършите като застъпник.

Секция „Изпращане на протокол“

Именно в тази секция, вие трябва да снимате копието на вашия протокол и да го качите в преброителния център, чрез няколко прости стъпки – избор на многомандатен избирателен район, община, населено място, номер на секция, единен номер на секция и снимка. Можете да качите предварително направени снимки или да дадете достъп на приложението до вашата камера, за да извършите снимането на момента. Ако форматът на снимките е четим, ще се визуализира прозорец за изпращане. Ако снимките са неясни, приложението ще ви подскаже да повторите снимането.

Avatar photo

Имате Думата

https://imatedumata.com

Подобни публикации