Докато българските обекти са затворени, чужди вериги хитруват

 Докато българските обекти са затворени, чужди вериги хитруват

Как обект на немска верига за козметика, който би трябвало да бъде затворен се оказа отворен, след като част от него бе преградена, за да се вмести в онези 300 кв.м., позволени съгласно заповед на здравния министър?!

На нашата електронна поща постъпи сигнал от възмутен читател, който ни изпраща снимки на търговски обект от известна немска верига за козметика, в който с учудваща наглост е заобиколена заповедта на здравния министър, според която се преустановяват посещенията във всички търговски обекти, предлагащи нехранителни стоки, с нетна търговска площ над 300 кв. м., с изключение на обектите, предлагащи хранителни стоки и представляващи магазини тип супермаркет и хипермаркет.

Обектът се намира на столичния булевард „Братя Бъкстон“ № 30 и е част от популярна верига за търговия със санитарни и козметични продукти. На снимките ясно личи, че забраната за работа на търговския обект е избегната по най-наглия начин – чрез преграждането му на 2 части. Малък лист във формат А4 информира с неясното послание: „Временно складиране! Моля, не преминавайте!“.

„И докато властите съсипват малкото ресторантче отсреща, което отвори за няколко дни, проблем с немския магазин няма. Дали ще оставят ресторантчето да купи няколко ролки тоалетна хартия и да ги предложи за продажба, за да се превърне в дрогерия, или ще го смачкат от глоби, завършва писмото си читателят.

Avatar photo

Имате Думата

https://imatedumata.com

Подобни публикации