Борисов пак прекъсна брифинга на НОЩ – Ресторантите май остават затворени

 Борисов пак прекъсна брифинга на НОЩ – Ресторантите май остават затворени

Отварянето на ресторанти, клубове и молове вероятно се отлага за друг път!

Бойко Борисов отново си позволи да прекъсне брифинга на НОЩ. Той обясни появата си с последните новини за ковид и моментално охлади ентусиазма на работещите в ресторанти, нощни клубове и молове, че те ще могат да отворят на 1 февруари.

Вместо това, Борисов заяви, че новия щам на коронавируса е много по-заразен, поради което единственият компромис, който може да бъде направен със здравето на хората е отварянето на училищата за учениците от 5-ти до 12-ти клас, които щели да започнат да се „въртят на присъствено обучение“.

Агресивната соло програма продължи със самохвалство колко е тежка ситуацията в Европа, на фона на България, която била като оазисче, като обитателят на МС ни заплаши: „само да си представим ситуация, в която ни казват, че от 18 вечерта до 5 сутринта не можем да излизаме на улицата“. След това мъдро допълни: „Ние в България щадим психическото здраве. И само като сложиш това, че в България не можеш да отидеш на ресторант, но на хотел можеш да отидеш на ресторант, всичко останало като движение, придвижване, социална дейност е в пълния си обем“.

Борисов обяви, че споровете са големи, защото удължаването на мерките изисква нови 100 милиона за социални плащания… но пък заводите ни работели.

На уточняващ въпрос относно работата на заведенията, той отново не отговори конкретно, а предпочете да говори за армии от имунизирани медици и ремонти на болници по време на пандемия. В програмата беше включена и редовната игра на „доброто и лошото ченге“, като аудиторията остана с впечатление, че той много иска мерките да бъдат разхлабени, но министрите и Европа не му дават.

На въпроса за ултиматума на ресторантьорите да отворят на 1 февруари, Борисов заяви, че това е тяхно право.

Журналистите събрани в залата отново не зададоха никакви неудобни, точни и адекватни въпроси на обитателя на МС. Все пак, медийният му комфорт беше смутен от въпрос на журналистка, която го попита за негови снимки от Дъбница и Хаджидимово, на които той позира обграден от тълпи без маски. Тя го информира, че Румен Петков е сигнализирал Министерството на здравеопазването, а той отговори, че вече е глобяван 2 пъти… Иначе спазвал мерките и дистанцията, а когато някой се засилел към него, той го отблъсквал. На въпроса на журналистката дали е готов да плати глоба, той лаконично коментира „Те трябваше да глобят половината държава за какво ли не… да ме глобят“.

Avatar photo

Имате Думата

https://imatedumata.com

Подобни публикации