Ден 200 – Протест с изключителна енергия (снимки)

 Ден 200 – Протест с изключителна енергия (снимки)

Протестите набират скорост отново. Стигна се до сблъсъци с полицията. Има бити протестиращи!

Юбилейният протест по случай 200 дни от началото на протестите, надмина очакванията и напомни за онази енергия, която протестите имаха в самото си начало. Много повече хора от обичайното и много повече желание за промяна, това е изводът от този специален ден. Хората нямат намерение да се откажат от желанието си за истинска промяна и вече е видно, че няма да се спрат, въпреки боя, въпреки репресиите срещу тях.

Протестиращите започнаха да се събират след 16 ч. на площада пред Министерски съвет. Постепенно те заеха цялата площ между Министерски съвет и Президентството, като скандиранията за оставка на Борисов се чуваха в широк периметър от центъра на София.

След 17 ч. митингуващите направиха шествие до Съдебната палата, за да напомнят за пореден път, че те очакват не една, а 2 оставки. Адвокат Велислав Величков обясни на хората, че без радикална реформа в правосъдната система, промяна е невъзможна, тъй като именно чрез истинско правосъдие ще се стигне и до едно от основните искания на недоволните – справедливи присъди за всеки.

По-късно протестът се върна пред Министерски съвет, където се стигна до сериозни сблъсъци с полицията. Въпреки, че целта на протестиращите не беше щурм, както някои медии обявиха, а чисто символично „завземане“ на тротоара пред Министерски съвет, агресивните и добре екипирани полицаи, не допуснаха това да се случи.

Според наша информация, има бити протестиращи, включително жена, която е била ритана от полицаите, за което ще съобщим подробности в рамките на утрешния ден.

Последва нов опит за символично превземане – този път на стълбите на Народното събрание, но протестиращите отново бяха изблъскани от насъсканите и излъчващи злоба и омраза „органи на реда“.

В по-късната част на деня, протестиращите направиха кратко шествие с крайна цел Орлов мост, където протестът традиционно завърши.

ГАЛЕРИЯ – СНИМКИ ОТ ДЕН 200

Avatar photo

Имате Думата

https://imatedumata.com

Подобни публикации