Протестиращите във Варна разкриха злоупотреба за десетки милиони

 Протестиращите във Варна разкриха злоупотреба за десетки милиони

50 милиона „бакшиш“ за ремонта на бул.“Васил Левски“. Изпълнителят работил с надценка между 2 и 10 пъти над нормалната цена.

Днес протестиращите граждани от Палатков лагер Варна представиха данни за чудовищни злоупотреби и шокиращи по своя размер кражби, извършени при реконструкцията на бул.“Васил Левски“ в града.

Проектната цена на булеварда е 113 милиона лева за малко над 3 километра. Учудващо, в тази сметка са включени вече изградени и ремонтирани обекти като кръгово с дължина с 200 метра и готова част от булеварда с дължина 500 метра. Защо те са остойностени и част от проекта, никой не знае, но е факт, че за тях също е платено.

Протестиращите обаче не спряха до тук. Те цитираха кореспонденция, от която става ясно, че само до края на 2018 г., предварително одобрените 113 милиона вече са изхарчени. Затова, в началото на следващата са гласувани нови 38,3 милиона лева, с основание – необходимост от довършване на булеварда. Така стойността на строителството достига над 151 млн.лв.

Гражданите уточниха, че ако се направи калкулация по пазарни цени на сравними проекти и се премахнат онези 700 метра, които вече са били готови, може да се говори за кражба в размер на 50 милиона лева.

Те представиха и папка с доказателства, че извършителят на ремонта е работил с надценка между 2 и 10 пъти над пазарната стойност.

Всички данни са предадени и на прокуратурата.

Иронично, малко по-късно, част от локалното на бул.“Васил Левски“ пропадна.

Avatar photo

Имате Думата

https://imatedumata.com

Подобни публикации