Протестите в София и Варна продължават, а екоактивисти се разходиха из столицата

 Протестите в София и Варна продължават, а екоактивисти се разходиха из столицата

Традиционните протести срещу правителството и главния прокурор се проведоха в София и Варна, докато в столицата се състоя озадачаващо „дефиле“ на екоактивисти.

Протест 235 във Варна и протест 236 в София се проведоха в понеделник вечер. Будните български градове за пореден път доказаха, че ако ги няма столицата и морската ни столица, българите отдавна да са заспали, напълно забравили за протестите от лятото.

В София днес протестите бяха два. Първият започна в 18:30 и беше анонсиран като обществено недоволство срещу презастрояването на Черноморието. Шествието се събра в началото на пешеходната част на бул.“Витоша“ и бързо премина през софийските улици, за да завърши на Орлов мост половин час по-късно. То изглеждаше като някакво странно дефиле и пробуди съжалителен присмех у случайните минувачи. „Това протест ли е или някаква особена разходка“, питаха се случайни граждани, сблъскали се с така наречените екоактивисти.

В крайна сметка, никой не разбра защо тези хора са се събрали, нито точно какво искат, така че усещането за вечерна разходка без цел и посока, беше натрапчиво.

Вечерната разходка на екоактивистите, които така и не обясниха защо дефилират по софийските улици

Традиционният протест в София започна след 19 ч. пред Министерски съвет. Протестиращите напомниха, че в сряда рано сутринта, те се събират на автошествие към връх Шипка. Сборният пункт е паркингът на БНБ, в 4:30 сутринта. Точно в 5, шествието ще потегли към върха, по следния маршрут:

София – Пирдоп – Карлово – Калофер – Шипка ( подбалкански път).

Точки на изчакване и присъединяване :

  • на изхода на град Пирдоп
  • на изхода на град Карлово
  • бистро „Делта“, при разклона за Дунавци
  • на разклона при входа на село Шипка, преди началото на Шипченски проход

В по-късната част на вечерта, протестът отново поиска оставката на Йорданка Фандъкова пред Столична община.

Протест с искане за оставка Йорданка Фандъкова пред Столична община
Avatar photo

Имате Думата

https://imatedumata.com

Подобни публикации