Сгодиха се: Димитър Шивиков пристана на ВОЛЯ и НФСБ

 Сгодиха се: Димитър Шивиков пристана на ВОЛЯ и НФСБ

От пръв протестър, до четвърти в листата на коалиция „ВОЛЯ и НФСБ“ за Пловдив – област. Какъв катарзис!

Около избори винаги се случват странни работи. Появяват се невъзможни коалиции, а покрай тях изпълзяват нечисти намерения, умело прикривани месеци наред. Някой биха го нарекли катарзис, но за нас това си е чисто политическо падение. И докато до момента, хората които толкова време бяха на площада, както и тези, които си тръгнаха, се държаха относително достойно, днес ще ви съобщим за шокиращата промяна във възгледите на един български генерал.

Представяте ли си Димитър Шивиков, громящият властта български генерал, който се кълнеше в чистата и свята република, който държеше приповдигнати речи срещу статуквото, да пристане на патерица на ГЕРБ и пряк участник в кабинета „Борисов 3“? И ние не бихме си го представили, ако не ни беше изпратено решение номер 97-НС на Районната избирателна комисия Пловдив област, относно регистрацията на кандидатска листа за народни представители,  издигната от Коалиция „ПАТРИОТИЧНА КОАЛИЦИЯ- ВОЛЯ И НФСБ“ в изборите за членове на Народно събрание на Република България на 04 април 2021 г.

В решението, като кандидат номер 4 е записано името на Димитър Атанасов Шивиков. Пълно съвпадение с имената на видния протестър и български генерал, а явно професионален политически мигрант.

Всъщност, това не е първото политическо прераждане на Шивиков. По време на Парламентарни избори 2017, той за кратко беше кандидат за депутат от коалиция „БСП за България“, но по-късно изхвърча от нея, след като бе обвинен в длъжностно присвояване по време на военна служба. По-късно тези обвинения напълно отпаднаха, а генералът се премести във ВМРО, където бе избран за кандидат за кмет на Карлово и евродепутат. В крайна сметка, той стана общински съветник в Карлово от квотата на ВМРО, но през 2020 г. напусна местната коалиция.

За хората, които протестираха с Шивиков повече от 200 дни, това е огромна изненада. На първо място, те не могат да повярват, че човек, който толкова яростно се е борил за промяна, изведнъж се обръща на 180 градуса и става част от това, срещу което се е борил. Освен това, те се чудят какви може да са мотивите на генерала, като се има предвид, че влизането на коалицията „ВОЛЯ – НФСБ“ в парламента, не изглежда особено вероятно, а да станеш депутат като четвърти в листата за Пловдив област е по-малко вероятно, от това да удариш шестица от тотото.

Avatar photo

Имате Думата

https://imatedumata.com

Подобни публикации