Протестиращите се разграничават от всякакви опити за политическо яхване на протеста

 Протестиращите се разграничават от всякакви опити за политическо яхване на протеста

Знайни и незнайни коалиции се опитват да си правят PR на гърба на протеста.

Протестиращите повече от 220 дни български граждани, излязоха с категорична позиция, относно поредния нелеп и нагъл опит, протестът им да се използва с цел извличане на политически дивиденти.

Поводът е поредната коалиция, която се опитва да внушава, че е подкрепена от протестиращите. Тя се нарича „Граждани от протеста“ и документите ѝ за регистрация са внесени днес в ЦИК.

Истинските граждани от протеста уточняват, че нямат нищо общо с този политически проект и осъждат остро опита за въвличането им в предизборна кампания. Те добавят, че те протестират в качеството им на недоволни граждани, не търсят никакви дивиденти от протестите, като единствените им цели остават отстраняване от управлението на Бойко Борисов, демонтиране на модела „кой“, и оставката на главния прокурор.

ИЗЯВЛЕНИЕТО

Скъпи сънародници,

Обични българи,

Най-отговорно Ви уведомяваме по повод регистрациите на партии и коалиции пред ЦИК, че от публичното пространство установихме поредна злоупотреба с нашия граждански 224-дневен протест от новосформирана политическа формация.

Пред Централната избирателна комисия книжа за регистрация и участие в предстоящия на 4-ти април т.г. парламентарен вот са внесени от коалиция с наименование „Граждани от Протеста“, което по никакъв начин и под никаква форма не се отнася към Протеста и участващите в него.

Като активни, будни протестиращи граждани, категорично осъждаме и се разграничаваме от използването от страна на политически субекти и лица, на Протеста и протестиращите българи! Такава коалиция нито ни представлява, нито който и да е политически конструкт може да се изявява от името или с името на Протеста!

Протестът е гражданска общност, искаща свалянето от власт на Борисов, Гешев и компания и не е обвързан с политически амбиции. Всеки протестиращ гражданин е свободен да участва в политическия живот само и единствено като отделно физическо лице.

ПРОТЕСТЪТ НЕ УЧАСТВА В ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ !!!

Avatar photo

Имате Думата

https://imatedumata.com

Подобни публикации