Послушната БНТ цензурира скандално клип на „Изправи се! Мутри вън!“

 Послушната БНТ цензурира скандално клип на „Изправи се! Мутри вън!“

От телевизията се оправдават нелепо с липса на информация за авторски права във видеото, както и с несъществуваща агитация срещу друг кандидат.

Заключителният предизборен клип на коалиция „Изправи се! Мутри вън!“ е цензуриран скандално от Българската национална телевизия, съобщават от коалицията. Те са били информирани, че видеото не може да бъде излъчено, защото не е предоставена информация за авторските права на кадрите в него, както и заради това, че агитира срещу друг кандидат. Дали е това е така, можете да разберете от самото видео:

Цензурираният от БНТ клип

От коалиция „Изправи се! Мутри вън!“ заявяват:

За нас е странно, дали Бойко Борисов е предоставил права за използване на кадри от българските магистрали? Дали ВМРО са получили право да снимат във възрожденска къща? Странно е становището, че не може да се прави предизборна агитация срещу друг кандидат или друга политическа сила след като всяка предизборна кампания представлява именно това – разкриване слабостите на опонента и предлагане на по-добри варианти за управление на страната.

В клипа, посочен по-горе, не се споменава името на нито един кандидат „регистриран“ от друга политическа сила. Очевидно БНТ разпознава в „този човек води война срещу нас“ министър-председателя на България –Бойко Борисов. Това тълкувание е знак за интелекта на правния отдел на БНТ, но не е вина на коалицията „Изправи се! Мутри вън!“.

Приемаме това действие като опит да бъдем възпрепятствани в нашето послание към избирателите и директна помощ за управляващите от страна на медия, издържана с нашите данъци.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Avatar photo

Имате Думата

https://imatedumata.com

Подобни публикации