Велислав Минеков: „Липсва ми площада. Не съм бил на него, за да стигна до този политически формат“

 Велислав Минеков: „Липсва ми площада. Не съм бил на него, за да стигна до този политически формат“

Професор Велислав Минеков най-после се появи в студиото на Сашо Диков.

След дълго отсъствие от формата „Отровното трио“, проф. Велислав Минеков най-после се появи при кръстника на триото – Сашо Диков. В неповторимия си стил, професорът обясни защо се е отказал да влиза в политиката и направи прогноза за политическата ситуация в близките месеци.

Минеков обясни, че неговите приятели са заели решение да бъдат политици и им пожелава успех, но той не искал да бъде политически ангажиран, защото имал много причини за това, но основната е, че искал да остане гражданин. Професорът допълни, че докато си гражданин на площада, всички са с теб, но ако се ангажираш политически, вече не можеш да бъдеш харесван от всички и си само част от гражданското общество.

Велислав Минеков изрази надежда, че след изборите отново ще се върнат към стария формат на „Отровното трио“, защото това било по-добър вариант, отколкото да са с властта или част от властта. И добави:


Аз не бях на площада, за да стигна до този политически формат.

Велислав Минеков

Относно обвиненията за партийна наситеност на протеста, Минеков заяви, че е имало обвинения относно присъствието на Мая Манолова или възможността да използват регистрацията на Мария Капон, за да се явят на избори, и въпреки че той е отричал тези обвинения, се е наложило това да се случи.

Той допълни, че ще му липсва това, че изтървавайки своите приятели Николай Хаджигенов и Арман Бабикян като политици, те повече няма да могат да се върнат на площада, а това изглеждало наложително, тъй като времето скоро се оправяло, а нещата вървели към тежка мизерия:

Сега трябваше да се върнем на площада, още от първи март. Уви! Това вече е невъзможно – нито след 4-ти април, нито след година или след 10. И това ме натъжава, има очаквания, но няма кой да го направи.

Велислав Минеков

По отношение на бъдещите опозиционни формации, Минеков изрази песимизъм. Според него, много трудно някоя от тях ще се коалира с останалите и това било голям проблем, защото всички тичали към парламента, без да помислят каква ще бъде управленческата коалиция.

Професорът направи прогноза, че съвсем скоро след изборите ще ни управлява служебно правителство, именно заради липсата на перспектива у опозиционните коалиции относно непосредственото бъдеще.

Въпреки негативните си очаквания, професорът обобщи, че Бойко Борисов ще приключи с политиката. В единия вариант, Борисов щял да дойде на власт още на следващите избори, което означавало, че ще бъде пометен. Ако останел в опозиция, Борисов щял да агонизира дълго, но резултата щял да бъде същият.

Във връзка с провокацията на Диков, относно Бабикян и Хаджигенов, с която водещия го покани при следващо гостуване той да дойде от неговата страна в студиото, а останалите двама да бъда от другата, Минеков заяви:

„Не мога да им бъда опозиция. Дай боже те да бъдат правите и да имат късмет!“

Avatar photo

Имате Думата

https://imatedumata.com

Подобни публикации