Разбиха ателието на проф.Велислав Минеков – вандализъм или сплашване?!

 Разбиха ателието на проф.Велислав Минеков – вандализъм или сплашване?!

Снимка: bTV

Изпочупено е осветлението и са прерязани кабели в ателието на скулптора.

За неприятна и странна случка съобщи проф. Велислав Минеков чрез личния си Фейсбук профил. В петък вечер, той заварил ателието си с блокирана входна врата – маси, камъни и дървени греди, били струпани пред входа. След като успял да влезе, скулпторът установил, че в ателието му са прерязани кабелите за телефон, телевизия и интернет, а осветлението е изпочупено.

Тази вечер ателието ми беше блокирано пред входната врата. Вратата беше затисната от греди, пейки, маси, моите камъни, и всичко намерено там. Прекъснати са кабелите за телефон, телевизия и интернет. Осветлението е потрошено

това написа Минеков във Фейсбук.

Проф.Минеков е повдигнал въпроса дали става дума за битов вандализъм, сплашване или отмъщение. Напомняме, че той беше лидер на протестите в София в продължение на 4 месеца, като през цялото време беше изключително критичен и безпощаден към управляващите.

Това не е първият път, когато Минеков повдига въпроса за заплахи срещу него. В началото на август 2020 г., по време на брифинг пред Президентството, той заяви, че има сведения, че службите проследяват и подслушват „Отровното трио“. Тогава той разказа, че след като са имали разговори с определени хора, те са получавали заплахи и закани.

За момента не може да се твърди дали това е заплаха или обикновен битов инцидент, а топката е в полето на полицията, която ако има желание, би трябвало да установи извършителя на вандалския акт и причините за него, както буквално за часове направи със задигането на лични вещи от колата на сестрата на говорителя на главния прокурор.

Самият професор явно е скептичен по въпроса, защото завършва публикацията си с изречението: Надявам се, че има честни полицаи.

Avatar photo

Имате Думата

https://imatedumata.com

Подобни публикации