Професор Минеков: Виновна е реката

 Професор Минеков: Виновна е реката

Снимка: bTV

Ясно. Виновна е реката. Реката съсипа метрото, мечтите ни, бъдещето на нашия град.

Професор Велислав Минеков отново стреля право в целта с коментара си за пропадането на третия лъч на софийското метро, което впоследствие се оказа, че всъщност се е повдигнало.

Ето какво написа професорът:

Ясно.

Виновна е реката.

Реката съсипа метрото, мечтите ни, бъдещето на нашия град.

Перловската река е обречена на тъжна съдба.

И се завръщам в детските ми спомени. Джапахме в този отходен канал от гара Перловец до Подуяне. Значително събитие беше наблюдаването на парния кран от гарата и пирамидите от въглища и дърва. С боси крака можехме да открием чудеса по дъното на реката – ръждясал пищов, пушка, челюст от покойник, капан с остатъци от плъх, половин куче със синджир на врата, орден с пречупен кръст, обувка с остатъци от крак … Мой съученик от 92ро /сега френска гимназия/ намери в един от отходните канали чанта с 30 000 лева /нещо като днес 3 000 000 лева/. За сравнение учителска заплата – 95лв и най-висока награда от лотарията 10 000 лв. Намереното беше предадено на народната милиция. Героят беше награден с телевизор „Стадион“ гедерейско производство. Цена на същия 54лв, но само щастливците можеха да притежават подобен.

За друго ми е мисълта. Щом Перловец с ширината от метър бе способен да съсипе нашите мечти, какво ли очаква нещастните лондончани от тяхната Темза, Кьолн от Рейн, Хамбург от Елба, Париж от Сена, Ню Йорк, Ротердам, Виена …

Светът е обречен. Перловец беше пръв.

Да благодарим на Баце и неговата слугиня.

Avatar photo

Имате Думата

https://imatedumata.com

Подобни публикации