Протест срещу Ахмед Доган се проведе в София днес (видео)

 Протест срещу Ахмед Доган се проведе в София днес (видео)

Организаторите поискаха Доган да бъде арестуван, част от протестиращите се разграничиха.

Протест срещу Ахмед Доган се проведе днес в София. Събитието започна с автошествие, което потегли от паркинга на БНБ след 11 ч. и след минути бе пред митичните „Сараи на Доган“ в Бояна.

Росен Миленов от „Референдуми за справедливост“, които са организаторите на протеста, заяви ясното си намерение да извърши граждански арест на Ахмед Доган, заради извършените от него престъпления, които според гражданското сдружение били:

национални предателства – предаване на класифицирана информация на чужди правителствени организации(списък с български разузнавачи работещи под прикритие в българските посолства в цял свят);

търговия с политическо влияние, изразяващо се в създаване на привилегировани условия за определени икономически субекти(т.нар. обръчи от фирми) относно участието им в нагласени обществени поръчки, неизгодни концесии за злато и други ценни метали, кухи проекти, финансирани със средства на ЕС и ощетяващи държавата приватизационни сделки;

назначения на компрометирани, зависими и послушни хора на висши ръководни длъжности в изпълнителната и съдебна власт – ключови фигури като главния прокурор се съгласуват с чужди правителства и служби, което представлява пряка намеса във вътрешните работи на страната и застрашава националната сигурност.

До контакт с Ахмед Доган не се стигна, тъй като той очаквано не беше там.

Междувременно, друга група протестиращи, се разграничи частично от събитието, въпреки че присъстваше на него. Дионисий Мишев заяви, че хората, които го придружават, са решили да посетят събитието, но не са шпицкоманди, за да извършват граждански арест на една от най-влиятелните личности в България.

Дионисий Мишев се разграничава от идеята за арест на почетния председател на ДПС

След като „Сараите на Доган“ се оказаха празни, шествието се отправи към резиденция Бояна, където протестиращите скандираха „Мутри, вън!“.

Avatar photo

Имате Думата

https://imatedumata.com

Подобни публикации