Бойко, който винаги ни оправя

 Бойко, който винаги ни оправя

От денивелация, през ваксинация, до координация – генералът ни оправя отвсякъде.

Журналистката Кристина Кръстева възпя Бойко Борисов в апотеоз на кича, наречен „Бойко, който винаги се връща“ и бе възнаградена с пост в Брюксел. Та, реших и аз да се пробвам – в Брюксел не ща, но на Занзибар може, модерно е, а и не съм ходил.

Така че. Възпявам Бойко, който винаги ни оправя. Оправя ни яко, оправя ни с 200, където ни свари – на свлачище, на срутище, на магистрала, във ваксинационния кабинет, на полето… Държавник, лидер, човек с главно Б.

Намирам своето вдъхновение във вчерашното видео на Борисов, застанал гордо под денивелиран терен, потупвайки Венцислав Мутафчийски по рамото (прясно ваксинирано с втората доза), с гордост обяснявайки му тънкостите на ваксинирането и тунелопробиването.

Велик, умен, скъпоценен! Той отдавна е прибрал пожарникарския маркуч, за да го замени с докторски дисертации по архитектура и геология, медицината дори не я броим. Сега той е почти съвършен в потактовото избутване, а опасната денивелация не е никакво предизвикателство за него, защото той е… инженер, строител, стожер! Еманация на съвременната просперизация!

Владетел на хидравличния крик.

Впрочем, освен в точните науки, Бойко е майстор и на словото. Той е повече от Вазов, Достоевски, или Паулу Коелю… доближава се дори до Карл Май и Розамунде Пилхер. Вкъщи пише еротични романи с криминален контекст, а пред публика умело миксира в една публикация денивелация и ваксинация. Често римуването не е случайно, а ефектът е търсен, добавяйки насищане и плътност на сюжета.

Нека да се хванем за виртуозното смесване на денивелация и ваксинация. Шедьовър! Имаме супер личност, изключително човешко същество, което с едната ръка денивелира (потактово), а с другата ваксинира. Аз-ът е там, той ни спасява, безропотно и кротко, докато ние громим постиженията му. Но той не се сърди, защото знае истината – ние не ставаме, а неговата задача е да ни води, да поправя грешките ни, да ни проправя пътя през каменистите тунели от неопитомени вируси.

Истината е, че строителите се справят сами, само защото той е отишъл да ги надзирае и ваксинира. Истината е, че лекарите не биха могли да ваксинират, ако не беше Бойко, по чийто магистрали докараха ваксините. Нямаше и да знаят какво вършат, ако не им беше показал как се прави – с лека хидравлика, потактово.

Такъв е нашият премиер. Просто човек и прост О човек. Зависи от денивелацията и дълбочината на тунела. Велик, изключителен. Строител на съвременна България, пръв пазител на нашето здраве.

Автор: Не Дялко Не Дялков

Avatar photo

Имате Думата

https://imatedumata.com

Подобни публикации