Докато Борисов се снимаше на едно „срутище“, ненадейно се появи още едно

 Докато Борисов се снимаше на едно „срутище“, ненадейно се появи още едно

Автомагистрала „Струма“ се разпадна в унисон с метрото, Искърското дефиле и пътя към Рилския манастир.

Още едно поле за снимки се стовари върху крехките плещи на властелина на джипката. Докато метрото му пропадаше и се надигаше, докато пътят към Рилския манастир бе затворен дни след основен ремонт, докато той се снимаше на „срутището“ в Искърското дефиле, природата отново му намигна.

Тази вечер се срути и участък от автомагистрала „Струма“. Временно движението от 7-ми км до 9-и км по магистралата, при тунела от София за Перник, се осъществява двупосочно в платното в посока София поради свлачище. Трафикът се регулира от „Пътна полиция“.

Някак си символични са всички тези срутища, а само чист късмет е, че от символични, не са се превърнали в трагични.

В свой статус във Фейсбук, доктор Цветеслава Гълъбова обобщи ситуацията:

„Добре е, че няма пострадали. Замислих се защо ни се случват тези инциденти – пътят към Рилския манастир, Елисейна, метрото, сега магистрала Струма /все новопостроени или новоремонтирани обекти/. Че Господ ни дава знаци е ясно. Крайно време е обаче, от „усещане за корупция“ да преминем в дълбоко и твърдо убеждение, че тя УБИВА. Как ни беше казано – „хОдете пеша“. „Кой уши байряка, кой му тури знака“ се пее в една песен. А аз се питам и какъв да е този знак – среден пръст или свлачище?!“.

Avatar photo

Имате Думата

https://imatedumata.com

Подобни публикации