Протестно шествие към Банкя (обзор в реално време)

 Протестно шествие към Банкя (обзор в реално време)

Протестиращи от цяла България отиват в Банкя, за да се видят с Бойко Борисов. Премиерът избяга в провинцията с джипката.

Около 10 ч., протестиращи, които подкрепят организираното от „Референдуми до справедливост“ автошествие, се събраха пред паркинга на БНБ. Освен организаторите, шествието е подкрепено от участниците в ежедневните протести в София, „Системата на убива“, както и много хора от цяла България – Пловдив, Варна, Бургас и други.

Вера Иванова от „Системата ни убива“ обяви, че вчера са внесли писмо в Министерски съвет, с което уведомяват Бойко Борисов за намерението си, така че да не може отново да ги обвини, че стресират внуците му, които дори не живеели там. На въпрос какво ще му кажат ако се появи, Иванова коментира лаконично: „Имаме толкова много неща да му кажем…“.

Вера Иванова

Росен Миленов от „Референдуми за справедливост“ заяви, че посещението е наложително, защото протестите продължават вече 8 месеца, а Борисов се прави, че те не съществуват. „Ще го накараме да ни чуе“, обобщи Миленов.

Росен Миленов

10:20 Автошествието се отправи към Банкя. Първата му спирка ще е паркинга на супермаркет „Фантастико“ в градчето, където се очаква да се присъединят още протестиращи.

10:33 Протестиращите скандират „Борисов, позор, оставка и затвор“, шествието вече е в Люлин.

Шествието в Люлин

10:57 Шествието току що достигна до Банкя.

Шествието вече е в Банкя

11:00 Протестиращите се събират пред супермаркет „Фантастико“ и тръгват към къщата на Бойко Борисов.

11:10 Протестиращите достигнаха къщата на Борисов без проблем, не се забелязва засилено полицейско присъствие.

11:13 Шествието се натъкна на нерегламентирано сметище пред дома на Борисов. В момента те скандират „Борисов, позор, оставка и затвор“.

11:21 Протестът пред дома на Борисов продължава. Гражданите скандират „Достойна присъда“ и подканват стопанина на къщата да излезе.

11:25 Отец Дионисий зарадва протестиращите, като им обеща, че това ще е последната зима, в която дома на Борисов ще бъде дом на министър – председател.

11:41 Росен Миленов обяви, че с отсъствието си, Борисов демонстрира, че е нищо друго освен един национален предател. Миленов допълни, че всички национални предатели трябва да отидат в затвора, като спомена имената на Гешев, Костов и Доган.

11:45 Докато хората протестират пред дома на Борисов, главният инспектор на републиката се включва демонстративно на живо на своята Фейсбук страница, за да покаже, че вместо да се срещне с тях, той отново е предпочел да яхне джипката и да избяга.

12:10 Протестиращите поставят трибагреник обърнат на обратно, обявявайки символична война на шофьора на джипката.

12:27 Протестиращите забелязаха червен автомобил, свързан за близкия електрически стълб, в който имаше полицейска радиостанция. Те коментираха, че сред тях има и внедрени шпиони на Борисов от полицията, които вместо да погледнат условията, в които са принудени да работят и да се присъединят към протеста, са пратени да вардят престъпници.

12:35 Протестиращите приключиха днешното събитие с Химна на България.

Avatar photo

Имате Думата

https://imatedumata.com

Подобни публикации