Поход за чиста и свята република се проведе в София

 Поход за чиста и свята република се проведе в София

Протестиращите български граждани се преклониха пред Апостола на свободата Васил Левски.

В петъчния следобед, протестиращите български граждани се събраха на протест за 226-ти път, който по-късно прерасна в шествие – поход за чиста и свята република, в знак на почит към Васил Левски – Апостола на свободата.

Протестът пред Министерски съвет

Протестът започна след 16:30 в центъра на „триъгълника на властта“, между Президентството и Министерски съвет. Бе представена нарочна декларация, с която се настоява за широки обществени промени, включващи забраната на политическа партия ГЕРБ и обявяването на режима на Борисов за престъпен, изцяло нов Изборен кодекс, прочистването на избирателните списъци от мъртви души, освобождаването на Иван Гешев, позволяване на дистанционно гласуване и много други.

След като пълният текст на декларацията бе прочетен от отец Дионисий, хората на площада се включиха в подписка в подкрепа на декларацията. Те я достъпна и онлайн, така че можете да подкрепите декларацията, чрез подписването на петицията, натискайки ТУК.

Отец Дионисий прочита декларацията

След 18 часа, протестът за кратко се премести пред Съдебната палата, за да може Иван Гешев да си спомни, че неговата оставка е чакана, не по-малко от тази на Бойко Борисов.

След 18:30, протестиращите се отправиха на Поход за чиста и свята република. Около 19 ч. походът достигна до паметника на Васил Левски, където хората се поклониха пред делото на Апостола на свободата, а отец Дионисий отслужи панихида в негова памет.

Протестиращите отдават почит на великия Васил Левски

Около 21 ч., протестът завърши на традиционното място – Орлов мост.

Avatar photo

Имате Думата

https://imatedumata.com

Подобни публикации