Протест с искане за оставката на Фандъкова се проведе в София

 Протест с искане за оставката на Фандъкова се проведе в София

Протестиращите дават срок от 24 часа на Йорданка Фандъкова, за да подаде оставка.

Протест пред Столична община се проведе тази вечер в София. Софиянци се събраха под сградата, обитавана от провалената кметица Йорданка Фандъкова, за да поискат оставката ѝ. Те скандираха „Фандъкова, убийца“ и „Оставка“, и увериха, че оставката на Фандъкова ще бъде взета на всяка цена.

Хората дадоха на въпросната 24 часа, в които тя има избор да постъпи правилно като си тръгне, или за пореден път да покаже, че морални категории като чест, доблест, достойнство и разкаяние са непознати за нея.

Протестиращите увериха, че ако утре оставката на Фандъкова не е факт, те ще се съберат в сряда в 8:30 сутринта пред сградата на общината отново, и няма да допуснат Фандъкова да влезе в нея.

Отец Дионисий напомни, че това е поредният случай, в който ставаме свидетели на прехвърляне на вината, което ще доведе до още едно ненаказано престъпление. Както се случи с мъжа, който загина ударен от ток на площад „Славейков“, момичетата, които бяха размазани в колата си от рухнала сграда в центъра на столицата, или загиналите край Своге преди 2 години.

Отец Дионисий съобщи неприятна новина за още едно от неразкритите престъпления. С разрешението на баща му, духовникът разказа, че студентът Евгений Марчев, който беше брутално пребит от полицаи, тези дни се е влошил. След направен скенер е установено, че младият мъж е получил 4 дискови хернии, в резултат на ритниците в гръбначния му стълб. И за това престъпление все още виновен няма, добави отецът.

След 20:30, протестиращите си тръгнаха, отправяйки се към Паметника на Васил Левски, но още в сряда сутрин ще се върнат отново.

Avatar photo

Имате Думата

https://imatedumata.com

Подобни публикации