Протест с искане за оставка на Фандъкова организират в София

 Протест с искане за оставка на Фандъкова организират в София

Причината е поредният скандален случай на безхаберие, при който младо момче загуби живота си.

От „Системата ни убива“ и „Протести 20-21“ организират поредния протест, този път пред Столична община. Протестиращите ще поискат незабавната оставка на Йорданка Фандъкова, заради мрачна новина, разтърсила България по-рано днес: 16 годишно момче бе убито от оголен електрически кабел в центъра на София.

Протестът ще се проведе пред сградата на Столична община в понеделник от 19:30, а организаторите призовават да се носят и свещи, които да бъдат запалени в помен на загиналия млад човек.

Ето какво пишат организаторите:

В неделя 16 годишно момче загуби живота си, ударено от ток на оживен софийски булевард. Вместо да се смирят, служителите на Фандъкова си прехвърлят вината с безсмислени дребнотемия – чий е кабелът, кой го е поставил, какво е захранвал.

Истината е, че безхаберието и корупцията убиват. София е пълна с ужасяващи капани – оголени кабели, тротоари тип „плаващи пясъци“, разпадащи се сгради. Но, на Фандъкова не ѝ пука.

Е, стига толкова. Време ѝ е да си тръгва. Нашите деца няма да стават жертви на нейното некомпетентно и опасно управление.

Фандъкова, поне веднъж бъди достойна и подай оставка, ако имаш и една капка съвест и минимално усещате за чисто човешки срам.

Моля, донесете и свещи, нека да почетем паметта на този млад човек, загубил живота си заради лошото управление на София

Avatar photo

Имате Думата

https://imatedumata.com

Подобни публикации