Протестът – Ден 208

 Протестът – Ден 208

Протестиращите скандираха „оставка“ пред сградите на ВМРО и ВСС.

В понеделник вечер, протестиращите се събраха пред Министерски съвет за 208-ми път. След като напомниха на Борисов, че скоро му предстои съдебен процес, който ще доведе до достойна за деянията му присъда, те се отправиха на своето традиционно шествие из софийските улици.

Днес недоволните българи нарушиха традиционния си маршрут и се отправиха към сградата на ВСС. Отец Дионисий напомни, че именно Висшият съдебен съвет избра главния прокурор Иван Гешев, от който хората очакват да освободи заеманата от него длъжност като подаде оставка.

След това, хората се отправиха към централата на ВМРО, чийто обитатели са едни от вносителите на спорния проект, според който специализиран прокурор ще може да разследва главния прокурор, въпреки многобройните критики към законопроекта.

Само преди седмица, Съветът на Европа излезе с позиция, от която ставаше ясно, че идеята на ГЕРБ, подкрепена от ВМРО и НФСБ, за нов специален обвинител не е адекватно решение на проблема, тъй като той също ще работи в рамките на държавното обвинение, ръководено от главния прокурор. Затова оттам предложиха алтернативен вариант, при който едно евентуално бъдещо разследване срещу него да бъде водено от съдии, тъй като те не са част от системата на прокуратурата. Така или иначе, управляващите не се съобразиха с препоръката, с което дефакто обезсмислиха идеята за специализиран прокурор, разследващ главния.

На връщане, протестиращите скандираха „оставка“ пред Министерство на труда и социалната политика, временно стопанисвано от Деница Сачева, след което се отправиха към Орлов мост.

Avatar photo

Имате Думата

https://imatedumata.com

Подобни публикации