Затварят пътя към връх Шипка на 3-ти март?

 Затварят пътя към връх Шипка на 3-ти март?

Мълвата обиколи социалните мрежи и скандализира целия народ.

Стотици възмутени граждани се питат ще могат ли да стигнат до връх Шипка, след като администрацията на ГЕРБ създаде поредната невероятна бъркотия. Съмненията на хората са подклаждани от витиевата новина в сайта на община Габрово, в която се съобщава, че се отменя планирания църковно – военен ритуал на 3 март на връх Шипка, както и организирания автобусен транспорт, докато временната организацията на движението от страна на пътна полиция се запазва.

Каква е временната организация и наистина ли хората няма да бъдат допуснати до връх Шипка, точно на Националния празник?

Отговорът намираме в друга новина в сайта на община Габрово, в която пише следното: Въвежда се временно ограничение на движението в двете посоки от Габрово до връх Шипка и от Казанлък до връх Шипка от 22:00 часа на 2 март до 17:00 часа на 3 март 2021 г. Допуска се преминаването само на организиран междуградски автобусен транспорт. Транзитният поток от север към юг и обратно се пренасочва към прохода Хаинбоаз.

Въпросът е дали става дума за недоглеждане и чиновническа немарливост или нарочен опит да се спрат желаещите да посетят връх Шипка, заедно с Президента Румен Радев?! Към момента не успяхме да открием дежурен служител в община Габрово, който да разясни дали това е гаф и каква наистина е временната организация за движение.

За сравнение, въпросната новина за същия период на 2020 г. е изглеждала по съвсем различен начин, което допълнително изостря съмненията, че се прави опит за целенасочен бойкот на Националния празник на България:

За нормалното протичане на тържествата в подножието на връх Шипка, посветени на Националния празник на Република България – 3 март, ще бъде въведена следната организация на движение и ограничение на транзитно преминаващитe МПС през прохода Шипка.

Главен път I-5/Е-85, Габрово – връх Шипка – Казанлък и обратно ще бъде затворен за движение на моторни превозни средства от 20:00 часа на 02.03.2020г. до 18:00 часа на 03.03.2020г.

За гостите на тържествата движението от север /от страна на Габрово/ ще се организира по следния начин:

  • От 06:00 ч. до 14:00 ч. на 3 март 2020 г. еднопосочно движение на автомобили от гр. Габрово към връх Шипка. Паркирането на автомобилите ще става по разпореждане на полицейските екипи.
  • От 14:00 ч. до около 18:00 ч. на 3 март 2020 г. еднопосочно движение на автомобили от връх Шипка към гр. Габрово.

Придвижването на гости и участници в тържествата от страна на гр. Казанлък ще се извършва по същия начин.

Транзитното преминаване на автомобили в горепосочения период ще се извършва през Прохода на републиката „Хаинбоаз“, както следва:

  • Посока север – юг: Русе – Велико Търново – Дебелец – проход Хаинбоаз – Гурково /Казанлък, Стара Загора, Бургас/.
  • Посока юг – север: Гурково – проход Хаинбоаз – Дебелец – Велико Търново – Русе.
  • За област Габрово – местното движение и идващите от северозапад МПС ще бъдат пренасочвани по маршрута Габрово – Трявна – Белица – Вонеща вода – проход Хаинбоаз и обратно.
  • За област Стара Загора – движението ще се пренасочва към прохода Хайнбоаз по път I – 6: Калофер – Казанлък – Гурково – проход Хаинбоаз. Идващите от Стара Загора ще се пренасочват от пътен възел Мъглиж към Гурково и прохода Хаинбоаз.

Допуска се преминаване само на организиран междуградски автобусен транспорт.

Avatar photo

Имате Думата

https://imatedumata.com

Подобни публикации