Борисов зарадван… Язовирите се пълнели

 Борисов зарадван… Язовирите се пълнели

Поредната доза мъдрости на Борисов, преля чашата – буквално и преносно.

И тази вечер обитателят на Министерски съвет Бойко Борисов не изневери на себе си. По никое време и без да има нужда от него, той се втурна на поредната инспекция – този път в пернишко, където положението с пълноводието на реките е критично.

Разбира се, по време на среднощния си тур, обитателят на министерски съвет бе придружен от придворни журналисти, които се радваха на поредната доза мъдрости, докато хората наоколо се гневяха, че поведението на Борисов буквално е преляло чашите.

Борисов започна със закачливи въпроси за пречиствателните станции, за да достигне до дълбоки прозрения в областта на хидрологията и агрономията. Със завидни знания за обкръжаващите го и кимащи с радост министри, той едва ли не се зарадва на наводненията, защото това било гаранция срещу безводието и плодовитостта на посевите.

Ето малка част от задълбочения анализ на обитателя на Министерски съвет:

Това, което трябва бързо да се направи с кметовете, направете списъци. Пазете хората да са живи и здрави, щетите ще ги покрием. Положението е тежко, затова има Фонд за бедствия и аварии. Когато няма жертви и навреме кметовете евакуират хората, материалните щети ще ги покрием. Радостното на тази ситуация е, че язовирите се пълнят. Това е добре и за посевите и в същото време за напояване и питейни нужди след това. Все пак е зима, да се радваме, че има и валежи.

Avatar photo

Имате Думата

https://imatedumata.com

Подобни публикации