Ивайло Аврамов: Достойна позиция, професоре! Достойна, но малко закъсняла!

 Ивайло Аврамов: Достойна позиция, професоре! Достойна, но малко закъсняла!

Снимка: Калоян Кънев

Тази позиция трябваше да заемете през есента на 2020 г. и да останете с протестиращите, независимо дали всеки ден щяхте да бъдете на площада, както ние успяваме да го правим.

Малко след като Велислав Минеков официално се разграничи от опитите службогонци и новоизлюпени борци за справедливостта да бъдат вкарани във властта, едно от емблематичните лица на протеста, Ивайло Аврамов, коментира статуса на професора.

Достойна позиция, професоре! Достойна, но малко закъсняла! Тази позиция трябваше да заемете през есента на 2020 г. и да останете с протестиращите, независимо дали всеки ден щяхте да бъдете на площада, както ние успяваме да го правим.

С такава позиция тогава, нямаше да се отдръпнат толкова много граждани, които се почувстваха предадени, виждайки единствено амбициите за власт на хората около вас. Тогава трябваше да се довърши започнато и да си върнем обратно „превзетата от криминални престъпници държава“. А вместо това, оставихме на власт Борисов още и още. И честно казано, не знам докога, защото разединението и нападките винаги и сега работят в негова полза.

Компромиси винаги са необходими, но най-вече тогава, за да си върнем „открадната от нас държава“. Сега, в условията на предизборна борба, едва ли има голям смисъл, нека всеки да се доказва. Пък и егото на кандидатите за власт е толкова огромно, че няма голям шанс компромисът да се случи.

С изненада научавам, че част от извънпарламентарните партии и организации, които абдикираха от протеста през есента на 2020 г., за да се готвят за избори, все още не са готови и апелират изборите да не се провеждат на 28-ми март. Е, още ли искат Борисов да бъде на власт? Това вече е прекалено! Ще завърша с това. Не Ви обвинявам в нищо, така сте чувствали нещата тогава, така сте постъпили! Адмирации за позицията ви сега! Аз и хората, които не сме се предали, продължаваме и ще продължим да се борим, за една по-добра и нормална държава и сега и след изборите, защото само с активна гражданска позиция можем да накараме политиците да се съобразяват и изпълняват обещанията!

А за Борисов, всеки негов ден на власт е вреден за държавата, примерите са много! Затова, #ОСТАВКА и #МУТРИВЪН!

Всеки който иска да живее в нормална държава, нека го заяви на 13-ти януари 2021 г.!

Avatar photo

Имате Думата

https://imatedumata.com

Подобни публикации