Стоян Тончев: Скандалът в Росенец по поръчка на Бойко Борисов ли е?

 Стоян Тончев: Скандалът в Росенец по поръчка на Бойко Борисов ли е?

Журналистът изригна със серия от обвинения в студиото на „Честно казано“ с Люба Кулезич

Тази вечер в предаването „Честно казано“ с Люба Кулезич, журналистът Стоян Тончев разби на пух и прах медийния и политически комфорт на олигарсите в България. Само за няколко минути, той повдигна серия от въпроси, което никой друг не би си позволил да направи.

За така наречените „опозиционни медии“, Тончев попита защо те не отразяват скандалните репресии срещу него, когато те са станали обект на международно отразяване. Той назова имената на издания като „Дневник“, „Сега“ и „Капитал“, обвинявайки ги в интереси, единствено към техните връзки. Журналистът направи интересни препратки към скандални сделки, които цитираните са отразявали като нещо положително, конкретизирайки с пример за „БТК“ ЕАД, около чиято продажба все още витаят много въпросителни.

Голямата бомба бе хвърлена малко след това. Журналистът обвини Христо Иванов от „Да, България“, че идеята за т.н. скандал на Росенец е открадната от Константин Бачийски, който бил представител на партия „Средна европейска класа“. Според Тончев, има вероятност скандалът „Росенец“ да е по поръчка на Бойко Борисов, чийто изпълнител в случая, се явявал Христо Иванов:

Той да каже защо му се обади Бойко Борисов на Росенец, когато МВР не изпълняваше нарежданията на Бойко Борисов, и той поиска оставката на началника на ОДМВР-Бургас. Защо се обади Бойко Борисов, а не шефа на МВР?

Стоян Тончев заяви, че има информация, че сагата „Росенец“ може да е по поръчка на Бойко Борисов, за да може да бъде отслабена властта на Доган.

На въпрос на Люба Кулезич, дали Тончев е говорил с Христо Иванов, той потвърди, като заяви, че му е давал много информация, която след това е използвана като лично откритие на „Да, България“.

Avatar photo

Имате Думата

https://imatedumata.com

Подобни публикации