Стоян Тончев зове за подкрепа: Елате на 4 март в 10:45 часа пред РПУ-Поморие!

 Стоян Тончев зове за подкрепа: Елате на 4 март в 10:45 часа пред РПУ-Поморие!

Журналистът призова за подкрепа пред РПУ-Поморие, тъй като се опасява от поредния полицейски произвол.

Публикуваме пълния текст, без редакторска намеса.

Приятели, в началото на миналата година (февруари 2020 г.) бях измамен от полицейски служители на Районно полицейско управление в Поморие да изляза от дома си и да отида с тях в участъка, за да разпознавам лица, които са ме следели. В РПУ-Поморие бях посрещнат от служители на ОДМВР-Бургас (Криминална полиция) и шефа на РПУ-Несебър Кирязов. Насила ме заведоха в Психиатричната клиника в Бургас, където принудително бях настанен без да има повод за това. След по-малко от 24 часа, които прекарах в изолатор под видео наблюдение, бях освободен. Психолози и психиатри, с които разговарях и пред които решавах различни тестове, стигнаха до единодушното заключение, че съм разумен, контактен, отзивчив, добронамерен…

Адът не свършва до тук!

От тогава досега съм подложен на непрестанни институционални репресии от полиция и прокуратура, които неистово желаят да ми бъде направена втора психиатрична експертиза, защото не харесват първата, в която пише, че съм психически здрав. Полицейски служители тормозят майка ми, която е пенсионерка, и възрастната ми баба, която е на 89 години и с група инвалидност, като звънят посред нощ, след 20.00 ч. на вратата на дома ми и искат да им бъде отворено. Пропускам факта, че това се е случвало и в 8.00 ч. сутринта, като по вратата се блъска и се крещи „Полиция!“, все едно съм престъпник.

Не, аз не съм престъпник, а съм журналист, който обича да говори, да пише и да търси истината!

Миналата събота се наложи да изляза от България по работа. На границата бях спрян. Служител на „Митници“, който беше изключително любезен и добронамерен, както и неговите колеги и началникът им, ми съобщи, че в системата има забрана от МВР да напускам България, както и че съм обявен за издирване. Въпреки това, те ме увериха, че ще ме пуснат да изляза от България, единствено ще изкачам да ми бъде връчена призовка от МВР.

Получих призовката, като тя гласи да се явя в РПУ-Поморие на разпит по досъдебно производство на 4 март от 11:00 ч.!

В тази връзка каня всички смели българи и журналисти да ме подкрепят на 4 март в Поморие пред полицейското управление! Аз ще бъда там в 10:45 ч.!

Искрено Ваш,
Стоян Тончев
Avatar photo

Имате Думата

https://imatedumata.com

Подобни публикации