Протестът идва с 200 в неделя

 Протестът идва с 200 в неделя

Протестиращите отброяват 200 дни от началото на големите протести в България.

Всичко започна на 9-ти юли 2020 г., и никой не очакваше, че протестите в България ще продължат толкова дълго. Въпреки това, дните се изнизваха, хората се разотиваха, но останаха и много, които не са склонни да си тръгнат от площада преди да постигнат целите на протеста.

За повече от 6 месеца, протестите не са спирали нито за ден, а тази неделя техният брой достига 200. За този своеобразен юбилей, протестиращите са избрали да организират специален митинг под мотото „Протестът идва с 200!“. Те ще се съберат, за да отбележат събитието тази неделя от 16 ч. пред Министерски съвет.

200 е много специално число, казват протестиращите и поясняват: От една страна , изпълняващият длъжността премиер обича да разказва за подвизите си с високопоставени чужденци, а скоростта на тези подвизи, както сам се хвали, е именно 200.От друга страна 200 е число, което се състои от двойка и две нули. Това е и оценката, която народът постави на двете нули.

Недоволните граждани се събират в неделя, 24 януари от 16 ч. пред Министерски съвет и се заканват да поставят последната двойка на управлението и да го изпратят в миналото, там където отдавна му е мястото.

Avatar photo

Имате Думата

https://imatedumata.com

Подобни публикации