Кафявите „медии“ се размирисаха предизборно

 Кафявите „медии“ се размирисаха предизборно

Идват избори в безпрецедентна обстановка, в която кафява смрад ще се опита да залее всички, които са срещу Борисов.

Скандалният сайт на Недялко Недялков, самопровъзгласил се за информационна агенция започна невиждана атака срещу всеки, който се явява политически опонент на Бойко Борисов. Тези дни кафявата смрад буквално извира от сайта, в жалък опит да се очерни всеки, който не споделя „любовта“ на собственика към властта.

Впрочем, това поведение не е ново за кафявата агенция и тя често е използвана като бухалка срещу открито критикуващите Бойко Борисов. Ще ви припомним някои от особено скандалните и отвратителни клюки, които Недялков разпространи.

Случаят с Мая Манолова

Мая Манолова никога не е била особено долюбвана от недялковата агенция, но от 2019 г., когато се изправи срещу Йорданка Фандъкова в битката за София, те буквално я заливат с помия. Справка в сайта за фалшиви новини показва, че името на Манолова се споменава 54 пъти само от началото на 2021 г.

Статиите са брутални и с отвратителни заглавия като „ИзпраЗни се, бе! Отрова!“, „Мая Манолова и Найден Ангелов се развеждат“, „За секса с премиера и Мая – почната и недовършена“, „Майките на мая скочиха срещу баба си“, а днес в свой тъмно кафяв пасквил Недялков си позволи да нарече Манолова „бабет“ и отново да повдигне темата за нейното онкологично заболяване, което нито едно нормално човешко същество не би си помислило да направи.

Манолова вече обяви, че само за лъжата относно развода ѝ, тя ще заведе дело срещу Недялков за 250 000 лева, като се закани, че този път ще го съди до дупка. Манолова напомни и за топлата връзка премиер – кафява агенция:

В съда вече се видяхме. На делото ми срещу Борисов. За негов свидетел по искане на адвоката му се яви главната редакторка на ПИК. Очевидно премиерът не беше възразил да бъде защитаван от ПИК. И очевидно не беше призовал други медии в своя защита

Освен Манолова, и много други политици стават жертва на гнусните атаки на Недялков.

Случаят с Христо Иванов

Друг „любим“ герой на агенцията на Недялков е Христо Иванов. От началото на 2021 г., той е споменат от ПИК над 30 пъти като лидер на ДеБъ. Заглавията и публикациите отново са подвеждащи, манипулативни и целящи единствено уронване престижа и достойнството на Иванов, както и сриване на доверието в него. В нито една статия не се пропуска припомнянето на неверния факт, че Иванов е близък с Младен Михалев – Маджо, а това, че родителите му са били със социалистически убеждения се представя като голям грях на Иванов, от който явно се очаква, че е виновен за това, в чие семейство се е родил.

Атаката е ясна и целенасочена – Христо Иванов обяви, че никога няма да влезе в коалиция с ГЕРБ, а разследванията на корупционни скандали, които партията на Иванов инициира, явно не се харесват на собственика на агенцията.

Случаят с Радан Кънев

Безспорното дъно в кампаниите на Недялков бе постигнато през 2015 г. Тогава, за вестоносец бе използван никому неизвестният рок музикант Ицо Петрофф, който ни в клин, ни в ръкав даде интервю за агенцията, за да изясни хомосексуалните наклонности на Кънев. В интервюто Петрофф обясняваше, че в гей средите Кънев бил известен с прякора си „Рада дълбоката“ и разказваше за връзките му с размах и невероятни подробности. Фалшификацията отприщи серия от възмущение, но с радост бе подета от всички сайтове близки до властта, на принципа „иди доказвай, че нямаш сестра“.

А причината за тази атака бе, че Кънев мина в опозиция и се обяви срещу Борисов и тогавашния главен прокурор Сотир Цацаров.

Интересен контрапункт дава Иван Филипов, който по това време е консултант в Лондон и се учудва на факта, че част от приятелите му вярват на историята. За да им докаже, че грешат, той изпраща писмо до ПИК, в което добавя още малко пикантност:

„Радан Кънев се опита да си уреди гласове в Лондон, но си уреди нов любовник. Това е последната мълва сред българската емиграция в Лондон, която достигна и до мен. С риск да разбуня духовете, ви пращам тази история на своя глава, надявам се да бъде отразена в ПИК!“

Следва измислен разказ за среща на Радан Кънев със сънародници в Лондон, която останала скрита. Били се събрали около 30 души, разбира се – „представители на българското ЛГБТ движение в Лондон“. Авторът продължава в писмото:

„На всичкото отгоре на афтър-партито след либералната вечеринка, Радан си отишъл с такси с млад нашенец (снимки на таксито и Мартин – новата тръпка на Рада), който работи като консултант в Лондон по човешките права, и помага на хомосексуалисти от бежанските страни да се уреждат с по-лесен статут в Европа. За него става ясно само, че в БГ гей-средите на Лондон е известен като Марти-О…

Прикачил съм снимки, моля не си затваряйте поне вие очите, след като много „сериозни“ медии ми обърнаха гръб! Явно за Бойко Лондон е люлка на демокрацията, а за Рада – на разврата…“

Само 30 минути след изпращането, новината е факт. Въпреки, че Иван изпратил писмото от адрес с име KIRIZI PINIZI, това по никакъв начин не усъмнило редакцията, която публикувала писмото като водеща за сайта новина, под заглавие: „СЕНЗАЦИЯ В ПИК! Рада Дълбоката с нова тръпка в Лондон – Марти О“.

Защо Недялков брани със зъби и нокти ГЕРБ?

Ако смятате, че издателят на ПИК просто харесва Бойко Борисов и прокуратурата, за които винаги сипе хвалебствия, бъркате! Това не е любов, а интерес и страх. През 2019-та и 2020-та г., „Антикорупционният фонд“ представи разследване на Николай Стайков за фалита на КТБ, където Недялков също присъстваше.

Стайков показа, че парите на вложителите в КТБ са преминавали през българска фирма-бушон към офшорни сметки чрез фиктивни заеми, за да се купува с тях медийна собственост в България. От тези пари няма следа, а по трансферите няма прокурорски действия, за разлика от други случаи с незаконни заеми от КТБ.

Единственият човек, свързан с финансираните по този начин медии, който е бил разпитван от прокуратурата, е собственикът на агенция ПИК Недялко Недялков. Няколко години по-късно, през 2019 г., той оглавява демонстрациите в подкрепа на издигането на Иван Гешев за главен прокурор. Гешев е и наблюдаващият прокурор по делото КТБ.

Разследването на Стайков и връзката КТБ – Недялко Недялков, можете да видите във видеото на „Антикорупционен фонд“, от началото на миналата година.

Така или иначе, краят на подобна псевдожурналистика е близо. Освен Мая Манолова, която ще съди и ще осъди Недялков, рано или късно същото ще направи и държавата, защото, когато става дума за близо половин милиард източени от КТБ за купуване на медийно спокойствие, със сигурност ще дойде Видов ден.

Avatar photo

Имате Думата

https://imatedumata.com

Подобни публикации