Бивш министерски служител: Лозан Панов ни го натресе Жан Виденов

 Бивш министерски служител: Лозан Панов ни го натресе Жан Виденов

Бивш служител на Министерството на финансите твърди, че Лозан Панов е бил назначен с изричната протекция на Жан Виденов на ключов пост в министерството през 90-те.

На редакционната ни поща бе получено писмо от Мария Иванова, която се представя като бивш служител на дирекция „Застрахователен надзор“ към Министерството на финансите. Според нея, Лозан Панов, който е независим кандидат за президент, подкрепен от обединението „Демократична България“, започва кариерата си след скандални протекции от Жан Виденов, министър-председател в периода 1995 – 1997 г.

Публикуваме писмото, без да се ангажираме с неговата достоверност:

Здравейте, казвам се Мария Иванова* и бях служител на Министерство на финансите до края на 90-те. По това време застрахователният надзор беше при нас, така че съм пряк свидетел на това, как Лозан Панов беше доведен за ръчичка при нас и представен като протеже на Жан Виденов. Онзи ден си го спомням и до днес, защото беше скандално.

Позицията на главен юрисконсулт в Надзора беше овакантена. Знаехме, че на апетитната позиция ще дойде някой техен, защото в държавната администрация това беше правило – никой не можеше да заеме висока позиция, без да е човек на, който трябва.

И така. Нашият пряк началник се появи една сутрин и ни каза, че правилният човек е намерен. Беше неформално и той директно ни каза, че новият е по лична препоръка на премиера Жан Виденов. Трябвало да трупа стаж и щял да остане за малко.

Действително, няколко дни след това се появи Лозан Панов – току що завършило момче, без никакъв опит като юрист и моментално го направиха главен юрисконсулт. Още тогава колегите си шушукахме, че да те сложат на такава позиция, без да имаш поне 10 години стаж е като да удариш джакпота от супершоу „Невада“.

Нямам преки наблюдения върху работата на Панов, но истината трябва да се знае. Той беше принуден да напусне, когато на власт дойде Костов. Чувала съм от бивши колежки, че след този силен старт, Панов бързо е станал съдия, въобще – нещата са му се получили.

Пиша това писмо с надеждата да го публикувате, защото днес го гледах по телевизията. Представят го като алтернатива на проф.Герджиков, но той е доста по-комунист дори от Радев. Него Виденов го изстреля и е редно десните да го знаят, преди да го подкрепят на юнашко доверие.

*От съображения за сигурността на авторката, истинското ѝ име е променено.

Avatar photo

Имате Думата

https://imatedumata.com

Подобни публикации