Ето го сценарият: Изкарват Гешев герой, защото ще го вкарват в политиката

 Ето го сценарият: Изкарват Гешев герой, защото ще го вкарват в политиката

Отлично информиран наш източник изясни какво се случва с главния прокурор и защо не трябва да имаме очаквания, че той ще се еманципира от създателите си, и изведнъж ще се сети за всички дела на политически лица, държани „на трупчета“ до момента. Атаката е планирана и цели да го превърне в жертва, а той ще се оттегли, за да се включи в политиката с нова партия и купища от обещания как ще пребори мафията и корупцията.

В последните дни се засилват слуховете, че главния прокурор Иван Гешев, който снощи се завърна от посещение в САЩ ще започне истинска битка с „дълбоката държава“, включваща знакови арести и реални разработки по важни дела, които до този момент стояха „на трупчета“ в прокуратурата. Заговори се за атака на Гешев към всички корумпирани политици, с помощта на неговите американски партньори, което засили очакванията, че когато се прибере, най-после реалната битка с корупцията ще започне.

Според източника ни, истината обаче е съвсем различна, а плановете които движат събитията са изработени от Борисов и Доган преди повече от година, със знанието на Гешев. Още тогава, осъзнавайки тежката изолация, в която ДПС и ГЕРБ са изпаднали, те решават да си осигурят поредната „патерица“, в случая нова партия с лидер Иван Гешев, който би спечелил симпатии, в качеството си на бивш главен прокурор, отстранен от „задкулисието“ по скандален начин, точно когато изведнъж е получил прозрение свише и е решил да преследва лошите.

Планът е приведен в действие с така наречения атентат срещу главния прокурор, който удобно съвпада с неговото предстоящо посещение в САЩ – чудесен момент главният прокурор да избяга от въпросите на журналистите и обществеността. Изискванията към Гешев – да запази мълчание, докато ГЕРБ и ДПС активират симулирани атаки срещу него, след което той да се появи и да обещае, че започват знакови досъдебни производства, включително срещу Борисов. Такива действително ще има, но те ще приключат с отстраняването на Гешев и поемането на поста му от неговия заместник Борислав Сарафов.

Така, боецът за справедливост, срещу който е инсцениран атентат, за да бъде уязвен и дискредитиран, защото олигарсите се „страхуват“ от него, ще обяви, че битката продължава и тя преминава през тежки реформи, които само някой много смел (като него) може да извърши. Целта на новата партия ще бъде да привлече гласове от разочарованите от политическата система, които искат категорични и незабавни действия срещу корумпираните политици и олигарсите, а Гешев ще бъде идеалният лидер – прокурор, отстранен от „задкулисието“, заради решителното си желание да осъди всички лоши.

Разбира се, формулата се очаква да бъде успешна и Иван Гешев да стане двигател на законовите промени, за които ПП, ДБ и „променителите“ преди тях много говореха, но нищо не свършиха, което ще бъде и елегантен начин те окончателно да изпаднат от Парламента.

Промени обаче няма да има. Макар и някъде в сянка, Борисов, Доган и Гешев ще работят в колаборация, като нито един от тях няма да предприеме никакви действия срещу другите двама, твърди източникът ни.

Евтина разработка в стил ДС, допълва той, като посочва, че по същия начин през годините многократно са били инсталирани личности, които създават впечатление, че са отявлени врагове на Борисов, пък после заработват с него. Последният емблематичен пример е Яне Янев, който щеше да уволнява Борисов, заради което влезе в Парламента, пък после му пристана.

Според нашия източник, тези дни ще има фойерверки – много светлинни и звукови ефекти, които няма да произведат нищо, след което ВСС ще освободи Гешев, за да може той да се включи в политическата игра, като пореден спасител на нацията.

Източникът ни допълва, че Румен Радев е информиран за този план и по всичко изглежда, че по някакви лични причини, няма никакво намерение да го осветли.

Avatar photo

Имате Думата

https://imatedumata.com

Подобни публикации