Сензационно: Дипломата на Иван Гешев е невалидна, съобщи адвокат Минчо Спасов

 Сензационно: Дипломата на Иван Гешев е невалидна, съобщи адвокат Минчо Спасов

В интервю за Фрогнюз, адвокат Минчо Спасов съобщи сензационната новина, че е получил становище от специализираната прокуратура, което потвърждава съмненията му, че юридическата диплома на главния прокурор Иван Гешев е невалидна.

Препечатваме интервюто без редакция.

–         Г-н Спасов, трудно ли е човек да „победи“ в съда фирма като „Делта гард“?

–        Битката беше лека, защото на моя страна беше истината. Тезата ми, че в специализираната прокуратурата действа организирана престъпна група за кражба на бизнеси, очевидно е вярна. Тя се потвърждава и от новите разкрития на АКФ и изявленията на Явор Златанов. Необяснимо е защо специализираната прокуратура изпрати „Делта гард“ в битка срещу мен. В същото време излизат информации за много тясното взаимодействие на същата тази прокуратура с бившия шеф на столичното следствие Петьо Петров, известен още като  Пепи Еврото.

–        От кои ваши думи най-много се е засегнала „Делта гард“, че е решила да ви съди?

–        Почувствали са се наклеветени, като съм казал, че са участвали в митингите, организирани в подкрепа на Сотир Цацаров и Иван Гешев. Съдът отхвърли това обвинение с аргумент, че правото на протест е законно, дори за здравеняците от „Делта гард“ и не им е приписано престъпление. От текста на исковата молба става ясно, че охранителната фирма не желае да бъде асоциирана с Иван Гешев и Недялко Недялков от ПИК, което е странно само по себе си.

–        На делото появили се най-знаковото лице на „Делта гард“ Димитър Спасов, познат повече като Митко Каратиста?

–        Не, изпрати свои служителки, които говориха как фирмата „Делта гард“ наистина е процъфтяла по време на управлението на Цацаров и Гешев, вместо да е понесла някакви щети от моето изказване. Поради тази причина съдът прие, че искът е недоказан по отношение на нанесена щета.

–        Спомням си, че на едно от заседанията свидетелски показания даде друг ощетен от системата „герой“ от разследване на АКФ „Осемте джуджета“ Илия Златанов.

–        Да, Илия Златанов потвърди под клетва пред съд историята, която разказа във филма „Осемте джуджета“. Въпреки това виждате, че прокуратурата не предприема нищо.

–        В тази сложна политическа ситуация как виждате бъдещето на Иван Гешев? Ще успее ли да запази мястото си на главен прокурор, ще се раздели ли доброволно с него или ще бъде принуден да го направи?

–        Току-що получих постановление от специализираната прокуратурата. Оказва се, че съм бил прав за дипломата на Иван Гешев. Него лично не го познавам, но следя поведението му. Преди време беше казал, че вероятността да се кандидатира за главен прокурор е 1 %. След това направи обратното. Това означава, че е непредсказуем.

–        Възможно ли е да казва едно, а да върши друга заради това, че не взима сам решенията?

–        Така смятам. Със сигурност е крайно време  да освободи поста.

–        Допускате ли, че след като се вдигна толкова „нездравословен“ шум, „Делта гард“ ще се откажат да ви съдят?

–        Не, предполагам, че ще обжалват решението на Софийския районен съд пред по-горна инстанция – СГС.

Интервю на Катя Илиева за FrogNews.

Avatar photo

Имате Думата

https://imatedumata.com

Подобни публикации