Година след кървавата сряда, хората се връщат на площада днес в 18 ч.

 Година след кървавата сряда, хората се връщат на площада днес в 18 ч.

Възпоменателен протест, отбелязващ годишнината от кървавата сряда на 2. септември 2020 г., ще се проведе от 18 часа до фонтана при сградата на Президентството.

Днес се навършва 1 година от най-позорната дата в новата български история: 2. септември 2020 г., когато Бойко Борисов използва цялата държавна мощ, за да смачка протестите срещу него и главния прокурор Иван Гешев. Дата, която ще бъде запомнена като датата, на която полицията бе използвана, за да пребие хората, на които би трябвало да служи и помага.

Десетки протестиращи и случайни минувачи бяха обгазени, пръскани с лютив спрей, бити с палки и ритани с полицейски кубинки – от младежи на 18 до възрастни хора на 70 и повече години – полицията не пощади никого.

Макар Великото народно събрание да не успя да събори Режимът Борисов на момента, това беше преломният момент, точката, в която едно нещо стана сигурно – Борисов нямаше да може да управлява отново. Съвсем скоро той щеше да бъде само история и кървавата сряда беше се превърнала в една от основните причини за това.

2. септември е дата, която трябва да бъде помнена и отбелязвана. Ето защо, протестиращите се събират отново, за да направят своята равносметка и да покажат, че няма да забравят какво им причини режимът Борисов. Митингът ще се състои от 18 ч. до фонтана при сградата на Президентството и ще събере всички будни граждани, които преди 1 година преживяха 1 кошмарен ден, в името на правото си да бъдат свободни граждани, а не васали на един самозабравил се бизнесмен с тъмна душа и още по-тъмно минало.

Avatar photo

Имате Думата

https://imatedumata.com

Подобни публикации