Ивайла Бакалова: Помогнах на Борислава Йовчева

 Ивайла Бакалова: Помогнах на Борислава Йовчева

Думите на бившата Мис България са изречени в разследване на Антикорупционен фонд, което осветлява възможно незаконно облагодетелстване на висши магистрати в схеми за предсрочно освобождаване на задържани в ареста лица.

Днес се състоя премиерата на разследването на Антикорупционен фонд „Списък за бърз контрол: Историята на Веселин Денков и специализираното правосъдие“. От него се разбира, че за да бъде освободен от ареста, на Денков са били искани 100 хиляди евро от жената, с която той живее – Ивайла Бакалова.

В показания запис се вижда, как Ивайла Бакалова говори с мъж, който и казва, че за да бъде освободен от ареста, Веселин Денков ще трябва да плати много. На въпроса колко много, той отговаря, 100 000 и повече евро. Мъжът е идентифициран като адвокат Емил Писков, бивш служител на ДАНС и ГДБОП, който е в съвместно съжителство с Маргарита Немска, съдийка от Административния съд София-град.

Чува се и разговор на Бакалова с мъж идентифициран като Мартин Божанов, който бил бизнес консултант. В записа той разказва, че знае всичко за производството на Денков и намеква, че има доста хора, които твърдели, че са невинни, но лежали по 2 години и половина в ареста. Той добавя: „Този съд е държавата. Може да повдигне обвинения и на посланици“.

И Писков и Денков отричат да са участвали в схема.

Интересно е, че миналата седмица, след като изтича анонса на разследването Денков моментално е освободен под домашен арест и дори участва в предаването на Сашо Диков, където заявява: „Още преди години ме предупредиха, че от свидетел ще стана обвиняем. Тогава не вярвах, че е възможно. Преди 10 минути излизам от затвора, където лежах 10 месеца без присъда. Сега вярвам, че всичко е възможно“.

Пред Диков Денков разказва, че през 2019 г. той е свидетел по дело за измама, заведено от Станка Марангозова. Тя беше намерена застреляна в автомобила си в столичния кв. „Младост“ на 10 октомври 2019г.

Денков е цитиран и от един от правителствените официози като посредник в плащанията между Васил Божков и протестиращите през 2020 г., въпреки че мъжът твърди, че е виждал Божков само веднъж – когато олигархът е посетил един от ресторантите му.

Още по-любопитни са разкритията на Ивайла Бакалова, която живее с Денков. Тя казва: „Започнах да записвам неща, които ми казват, за себе си. За да асимилирам това, което ми казват. Защото то беше чудовищно“.

В края на първата част на разследването е може би най-скандалната част от него. За съжаление ще трябва да изчакаме втората част, за да разберем какво има предвид Бакалова, когато казва:

„Не знам дали съм помагала на Васил Божков в Дубай, но със сигурност помогнах на Борислава Йовчева“.

Ивайла Бакалова: Помогнах на Борислава Йовчева

Борислава Йовчева е дамата, собственик на къщата в Барселона, за която се твърдеше, че и е подарък от бащата на нейното дете Бойко Борисов. Засега няма доказателства нито едно от тези твърдения да е вярно.

Avatar photo

Имате Думата

https://imatedumata.com

Подобни публикации