Осъден с данъчни задължения наби уличен продавач в Пловдив

 Осъден с данъчни задължения наби уличен продавач в Пловдив

Снимка: Райна Зайкова

Долнопробната и отвратителна постъпка шокира цяла България.

Мутра с юридическо образование взриви социалните мрежи, след като бяха разпространени кадри, на които тя нанася побой на уличен продавач на чорапи в Пловдив. Битият е Митко и е един от любимците на града.

За побоя първи сигнализираха от Ние Гражданите във Фейсбук:

„Тоя циркаджия с голата глава скочи да бие Митко, защото Митко продавал чорапи на клиенти на заведението му в Капана! Митака е наш приятел, човек, който познаваме от 20 години, човек, който притежава добро сърце, огромна честност и морал.

Капана е култура, Капана е израз и олицетворение на новата вълна положителни и надраснали евтиното поведение хора, „Капана“ е лицето на Пловдив, „Капана“ е страст, емоция, любов, музика, арт….. Митко е част от „Капана“, част от всички нас, които желаем промяна и няма да търпим никога повече мутренско поведение! Ние няма да стъпим в заведението на този абсолютен идиот “Yellow Dot“ и ще сезираме органите на реда за да защитим честа на Митко, а този идиот да понесе отговорност за поведението си!“.

В рамките на днешния ден бе разпространена и повече информация за наглия побойник с поведение на охранител от 90-те години:

Биячът от Капана, който е собственик на заведение Yellow Dot, се оказва много мастит варненски адвокат на име Ивайло Пенов, за който мутренските изпълнения не са новост! И това не са само твърдения, но е дори и официално осъждан през 2016-та за обсебване и за документално престъпление, както и е лишаван многократно от адвокатските си права и наказван, заради всякакви мошеничества!

Действително, разпространените твърдения намират и медийна изява в публикация на TopNovini.bg от 2016-та година:

Една година лишаване от свобода, отложено с 3 години изпитателен срок, наложи Районният съд във Варна на 40-годишния адвокат от София Ивайло Пенов. Той бе признат за виновен по две обвинения – в документно престъпление и в обсебване, като ще изтърпи по-тежкото от предвидените две отделни наказания за тях, се казва в статията.

Въпросният бияч се оказва свързан и с 4 фирми с дългове към НАП, алармираха преди малко от Bird.Bg.

Междувременно, цял Пловдив се обедини в защита на бития Митко. Според журналистката Райна Зайкова, стотици са подкрепили Митко по-рано през деня, скандирайки неговото име и изкупувайки неговите чорапи.

Пловдивчани не смятат да спрат до тук. За неделя вече е обявено масово хвърляне на мръсни чорапи по заведението Yellow Dot.

Прокуратурата също излезе с реакция, като информира, че срещу все още неизвестния за тях мъж е образувана проверка по два текста от Наказателния кодекс – за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди – престъпление по чл. 131 ал.1 т.12 вр. чл. 130 ал.1 от Наказателния кодекс, и за хулиганство – престъпление по чл. 325 ал. 1 от Наказателния кодекс. 

Avatar photo

Имате Думата

https://imatedumata.com

Подобни публикации