Отровното трио с последен призив за обединение около ключови точки

 Отровното трио с последен призив за обединение около ключови точки

Изваждане на прокуратурата от съдебната власт и никаква явна или скрита подкрепа за ГЕРБ, са сред акцентите на предложението.

Отровното трио прави последен опит за постигане на съгласие по ключови за бъдещето на страната ни въпроси. След като преговорите за единен фронт срещу ГЕРБ не успяха, от триото предлагат да се стигне до политическо съгласие по няколко въпроса, които касаят статута на главния прокурор, пълната изолация на ГЕРБ и статуса на републиката.

От Отровното трио заявяват, че предложенията, които очакват публично да бъдат подкрепени, съдържат най-малките очаквания, заложени от протестите през 2020-та година и маркират естествения цивилизационен път на България.

Последен шанс за съгласие:

1. Нито една от съгласилите се партии и коалиции няма да влезе в явна или скрита коалиция с Бойко Борисов и ГЕРБ, като очевиден носител на едноличната власт в България.

2. Всяка от подкрепящите партии и коалиции приема добросъвестно да преговаря и гласува текстове, с които вади прокуратурата от съдебната власт и установяват контролни механизми над главния прокурор на България.

3. Всеки един от субектите ще отстоява евроатлантическата ориентация на страната, като отчита на първо място интересите на България. Ще защитава парламентарната република.

Avatar photo

Имате Думата

https://imatedumata.com

Подобни публикации